İş'te hedef, bilanço büyüklüğünün 100 milyar doları aşması

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Dünya Gazetesi’nin katkılarıyla Muğla’da gerçekleştirilen ‘İş’le Buluşmalar-Muğla’nın Yeni Gündemi’ toplantısında bankanın mevcut durumu ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odasındaki toplantıya Muğla Valisi Fatih Şahin, Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ve özel sektör temsilcileri katıldı.

İş Bankası'nın Muğla'da ilk şubesini 1929 yılında Milas’ta açtığını ifade eden Bali, 1954 yılında merkez şubesini açtıklarını, bugün 19 şube, 267 çalışanı ile hizmet verdiklerini açıkladı.

Bali, “Biz Türkiye’nin krema tabakasına hitap etmiyoruz. Biz kısa dönemli anlık kazançlara talip değiliz. İş Bankası bilançosunun yüzde 61'i kredilerden oluşuyor. Bu rakam İş Bankası tarihindeki en yüksek seviye. Bugün Türkiye'de kredide ve nakdi ticari kredide açık ara lider konumdayız” dedi.

İş Bankası’nın Türkiye dışında da iş genişletme faaliyeti içinde olduğunu belirten Bali, şöyle devam etti:

“Faaliyetlerimizi Türkiye ile sınırlı görmüyoruz. İş Bankası çevre ülkelerde, o ülkelerle iş yapmak isteyen firmalarla çalışmak için yoğun bir çalışma içinde. 100 milyar lirayı aşan mevduat, 100 milyar lirayı aşan kredi büyüklüğüne ulaşan bir banka olarak, şimdi hedefimiz 100 milyar doları aşan bilanço büyüklüğüne ulaşacak ilk Türk bankası olmak. Bu 100 milyarların sırrı bu ülkenin dokusuyla, kumaşıyla örtüşen bir bankanın işini samimiyetle, iyi günde, kötü günde yapabilmesi, müşteriyle iç içe, yüz yüze olabilmesi, müşterisinin yüzüne bakabilmesidir. İnşallah hep öyle olmaya devam edecek.”  

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, çağın teknoloji ve bilgi çağ olduğunun altını çizerek, “Bilgiye ve mekânlara erişimin kolaylaşması neticesinde artık hiçbir yere erişim uzak değil. Değişen trendleri iyi izleyerek bunlardan yeni fırsatlar çıkarmak ve bir miktar da o trendlerin öncülüğünü yapmak gerekiyor. Hızlı iletişimin internet ve sosyal medya ile bütün paradigmaları değiştirdi. Bilgiye erişim insanlık tarihinde hiç bu kadar kolay olmamıştı” dedi.

Muğla Valisi Fatih Şahin,  Atatürk’ün “En iyi vatansever işini en iyi yapan insandır” sözünü hatırlattı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ise katılımcılara kentin sosyo-ekonomik yapısına ilişkin slayt eşliğinde bilgi verdi.

Atlas Proje ve Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Tavit Köletavitoğlu ise şehirlerin küresel bir marka olabilmeleri için potansiyellerini iyi kullanıp kendileri ile yarışmaları gerektiğini söyledi.