Suçladığı Fethullah Gülen'den randevu istedi

Habertürk Gazetesi'nden Serdar Ali Çelikler, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın sarı-lacivertli camiadan özür dileyerek istifa etmesi gerektiğini savunarak, çok sayıda Fenerbahçelinin hislerine tercüman oldu.

Aziz Yıldırım'ın sürekli herkesi suçladığını anlatan Çelikler, artık minarenin kılıfa sığmadığını vurguladı.

Çelikler'in yazısının önemli kısımları şöyle:

"F.Bahçe bu durumu muhtemel bir G.Saray lobisi faaliyetine bağlamaya çalışacak. "UEFA ceza veremez" diye açıklamalar yapıyor; yapacak. Ama işin görünümü öyle değil. UEFA'dan F.Bahçe'ye Avrupa'dan men cezasının gelmesi neredeyse kesin gibi.

Sonra Sivas-Eskişehir-İBB kulüpleri ile ilgili cezalar gelebilir. Sonrası daha felaket olabilir. UEFA İcra Kurulu, kendi disiplin kurulunun aldığı kararlarla yetinebilir.

Ya da TFF'ye "Benim uyguladığım cezalara sen de uymalısın" diyebilir. İşte o durumda puan silme ile kurtulma dahi olmayabilir.

F.Bahçe küme düşebilir. Bu şu an için zayıf bir ihtimal gibi görünse de puan silme oldukça kuvvetli bir ihtimal olarak ortada duruyor.

Bir yıldır yazıyorum. Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin sırtında kendi hayatıyla ilgili gelişmeleri olumlu sonuçlandırmaya bakıyor. Ama minare kılıfa sığmıyor işte. Yıldırım gerçekten kendini değil F.Bahçe'yi düşünseydi son kongrede aday olmazdı. Yeni bir yönetim ile F.Bahçe, UEFA ayağını daha yumuşak geçerdi.

Ama "Namus" dediği CAS davasını çekip F.Bahçe'yi 'aklanma' imkanından mahrum eden; Aydınlar'ı, cemaati, Ali Şen'i, Platini'yi, G.Saray'ı, Trabzonspor'u, kendi yöneticilerini, kardeşini özetle herkesi ama herkesi suçlayan Aziz Yıldırım en büyük suçludur.

Fenerbahçe'nin üzerinde koskoca bir yüktür. Özgürlük savaşçısı, siyasal figür imajıyla ortalarda salınıp Mehmet Ağar ile görüşen de odur.

Hep suçladığı Fethullah Gülen'den sürekli randevu isteyen de odur. Aziz Yıldırım bugünden tezi yok istifa etmeli; camianın aylardır gördüğü kabuslar için F.Bahçeliler'den özür dilemelidir.

Velev ki UEFA'dan 1 gün bile ceza çıkmadı. TFF de daha önce verdiği kararı aynen koruyabildi. Fenerbahçeliler'in yaşadıkları 3 yıllık sıkıntıyı yok mu sayacağız?

Yargıtay kararı süreci hangi sabırla beklenecek? Gelinen noktada Fenerbahçe gibi 106 yıllık koca çınar, bir adamı daha fazla taşıyacak durumda değildir. Sırtındaki korkunç yükten son sözünü söylemesini beklemektedir: İstifa ettim; özür dilerim."