Gönüllü sağlıkçılara inceleme

Sağlık  Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı, Gezi Parkı eylemlerinde yaralananları tedavi etmek amacıyla gönüllü hizmet eden sağlıkçılar hakkında inceleme başlattı.

Sağlık Bakanlığı Baş Denetçisi İzzet Taşçı tarafından, İstanbul Tabip Odası Başkanlığı’na gönderilen inceleme yazısında şu soruların cevaplandırılması istendi;

"İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda odanız tarafından koordine edilen tıbbi müdahale ve ‘gönüllü revir’ işlemleri için neden Sağlık Bakanlığı’ndan izin almadınız? "Gönüllü revirleri: Sağlık Bakanlığı’nın ambulansları ve tıbbi ekipleri Taksim Meydanı’nda bahsedilen olaylar çerçevesinde meydanda yer almakta iken, hangi gerekçe ile siz de ilave tedavi ekipleri oluşturdunuz?" "Gönüllü revirlerde kimler görev yaptı? Bu kimselerin görev, yetki ve unvanları neydi? Bu kimselerin hastalara müdahale yetkinliğinin ve yetkisinin olup olmadığını nasıl kontrol ettiniz?" "Yaralı ve hastalara müdahale eden sağlık gönülleri hangi tıbbi kayıtları tuttular? Bunların yasal dayanakları nedir? İnternet sitenizde ‘Adli Olgu Ön Değerlendirme ve Belgeleme’ işleminde bahsedilmektedir. Bu işlemlerin yasal dayanağı nedir?"