Küresel krizi öngören iktisatçılar İzmir'de

Son 5-6 yıldır hüküm süren küresel krizi çok önceden öngörüp, ekonomiye yön vermeye çalışan ünlü ekonomistler, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde buluşmaya ve dünyanın nereye gittiği yönündeki son tahminlerini açıklamaya hazırlanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi, ilk kez düzenlenen ve çok sayıda ünlü ekonomisti bir araya getiren Uluslararası Dünya Keynes Konferansını, 26-29 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Konferansın açılış konuşmasını İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş gerçekleştirecek.

İEÜ İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yetkiner, özellikle Latin Amerika'dan yoğun bir katılımın gözlemlendiği konferansın dünyadaki kendi alanlarında lider isimleri buluşturacağına ve ekonomik krizler konusunda fikir alışverişine bilimsel bir zemin hazırlayacağına dikkat çekti.

Yetkiner, "2007 yılından bu yana süregelen ekonomik kriz pek çok iktisatçının ana akım iktisada alternatif olan Heterodoks açıklamalara daha çok itibar etmesine yol açtı. Çünkü ana akıma alternatif olan iktisatçılar bu tür krizleri beklerken, ana akım iktisatçıları krizi öngörememişti. Bu bağlamda düzenlediğimiz 1. Dünya Keynes Konferansı her eğilimden ana akıma alternatif görüşler sunan iktisatçıları bir araya getiriyor" dedi. 

 Prof. Dr. Yetkiner, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde konferans sırasında ekonominin gelecekteki seyrine dair ana akım iktisada alternatif olan son derece önemli görüşlerin alanın en önemli isimleri tarafından ortaya konulacağını belirtti. Konferansa yaklaşık 120 konuşmacının katılarak bildiri sunacağını ifade eden Prof. Dr. Yetkiner, katılımcıların ağırlıkla yurt dışından olacağını kaydetti.