Bodrum'a gelen turist sayısı arttı

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bu yılın ilk 5 ayında gelen turist sayısında, geçen yıl aynı dönemine göre 6 bin 296 kişilik artış olduğu bildirildi. Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılının ilk 5 ayında Bodrum’a gelen yabancı turist sayısı 164 bin 351 olarak açıklandı. Geçen yıl aynı dönemde gelen turist sayısının ise 158 bin 55 kişi olduğu belirtildi.

Bodrum’a gelen yabancı turist sayısında 48 bin 241 turist ile İngilizler'in ilk sırada yer aldığı vurgulandı. İngilizler’i 33 bin 133 turist ile Hollandalılar, 26 bin 241 turist ile Fransızlar ve 13 bin 107 turist ile Belçikalılar’ın takip ettiğine dikkat çekildi.

BOYTAV Başkanlığı görevini de yürüten Bodrum Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon, kış aylarında İngiltere’den Çin’e, Fransa’dan Hindistan’a kadar 20 farklı ülkede Bodrum’u tanıtmak için uluslararası turizm fuarlarında yapılan etkili çalışmaların faydasını görüklerini söyledi. Başkan Kocadon, "Bodrum Ticaret Odası, BOYTAV, Bodrum Esnaf ve sanayici İş Adamları Derneği (BESİAD) ve önemli sivil toplum kuruluşları ile el ele vererek yaptığımız tanıtımlar, Bodrum’da 4 yıl içerisinde yapılan alt ve üst yapı yatırımları etkisini gösterdi.

Ülkemizde ve dünya genelinde yaşanan olumsuzluklara rağmen yılın ilk beş ayında geçen yıla oranla 6 bin 296 kişilik bir artış yakalamayı başardık. İstanbul’da ve ülkenin genelinde yaşanan demokrasi krizleri kısa sürede aşılırsa Bodrum bu yıl da turizm sezonunu en iyi şekilde değerlendirir. Hoşgörünün ve tatilin cenneti Bodrum’da yaşanan krizleri hızla atlattık şu anda bir sıkıntı yok" dedi.