Başbakan kozmik oda kurdu

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, MİT’in CHP’li iş adamları ve milletvekillerini fişlediği yönündeki iddialara sert tepki gösterdi ve Başbakan’ın kendi kozmik odasını kurduğunu iddia etti.

Gündemdeki konuları değerlendirmek üzerene TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Türkiye’de son dönemde garip olayların yaşandığını belirterek, Taksim Gezi Parkı olayları sırasında göstericilerin fişlendiği yönünde bilgilerin alındığını öne sürdü. Terörle Mücadele ekiplerinin liselere kadar inerek öğrencilerin kaç gün okula gitmediklerini sorguladıklarını iler süren Tarhan, “Müdahale sırasında polise İngilizce talimat verenlerin olduğu söyleniyor. Biz tüm bu sorulara cevap beklerken medyada MİT’in CHP’li iş adamlarını ve milletvekillerinin fişlediği iddialarının yer almaya başladı” dedi.

"NORMAL DEĞİL"

Tarhan, fişlemelerin normal bir olay gibi gösterilmeye çalışıldığı ancak bunların hukuk devletinde olamayacağının altını çizdi. Tarhan, “Bunlar her zaman derin devletle mücadele ettiğini söyleyen Başbakanın kendi derin devletini oluşturup, oluşturmadığı kuşkusunu bizlerde yarattı. Ortama provoke edenlerle, polise İngilizce talimat verenler arasında bir bağlantı var mıdır sorunu akıllara getirmektedir. Neden polise Molotof kokteyli atanlar ve taş atanlar yakalanıp cezalandırılmıyorlar, bu soruyu aklımıza getirmektedir.

Yabancı uzman çalıştıran Kamu Güvenliği Müsteşarlığı bu olanların neresindedir. CHP’li iş adamları ve milletvekillerinin aileleriyle birlikte fişlemeler kimin emriyle yapılmıştır” dedi. Fişleme iddialarıyla ilgili şuana kadar MİT tarafından bir açıklama yapılmadığını dile getiren Tarhan, kişiye göre özel bir istihbarat örgütü oluşturarak, özel işler için özel kişilerin görevlendirildiği kuşkusunu yaşadıklarını kaydetti.

Son dönemlerde bu tür olayların çok sık yaşandığına dikkat çeken Tarhan, “Ortam dinlemede kullanılan pahalı ve sadece devlet tarafından temine mümkün olan araçlarla muhalif kesim takipte. Hatta bir ara başbakana destek veren ve sonra desteğini çekenler bile takipteler. Her yerde hafiyelerin gezmesi, hatta okul okul dolaşması, 500 kişiyi yargılaya bilecek kapasitede duruşma salonlarının inşa edilmesi bir ‘cadı avı’na mı işaret ediyor. Sormak isterim. Son olaylarla eşiği aşılar, korkuşu yeniden inşa etmeye çalışıyor Başbakan diye soruyorum” diye konuştu.

“MİT’İN HALKI VE ÜLKEYİ KORUMADA ESAMESİ OKUNMUYOR”

MİT’e sert eleştirilerde bulunan Tarhan, konuşmasına şöyle devam etti: “Başbakanı korumada, muhalifleri ezmede usta olan MİT’in, halkı ve ülkeyi korumada esamesi okunmuyor. Kızılay’ın göbeğinde, Reyhanlı’da bombalar patladı MİT duymadı. Başbakan’ın ofisinde böcek vardı, kimin tarafından konulduğu hala bulunamadı. Arınç’a pet şişeli komik suikast girişimi vardı, onun failleri bulunamadı.

Uludere’deki yanlış istihbaratın kaynağı bulunamadı. Hatay’da bomba imalathaneleri var dendi, MİT dinlemedi. Sadece muhalifleri gizlice izledi ve dinledi. Şuana kadar açıklayamadığına göre, sustuğuna göre kendi işine yapmada başarısızlığını ilişkin sükut ikrardan gelir.”

“Devletin beynini bu fişleme alışkanlığı bir ur gibi sarmıştır” diyen Tarhan, “Başta biz olmak üzere tüm muhaliflerin kapısına bugün yapılan, gerektiğinde ağlamak için muhaliflerin kapılarına çarpı işareti koymaktır yaptıkları. Kendi halkını Hıristiyan diye, Alevi diye, CHP’li iş adamı, Ermeni gibi fişlemek ve onların kaydı neden tutulur. Bana bunu söyler misiniz, neden böyle bir şey yapılıyor” diye konuştu.

“BAŞBAKAN KENDİ KOZMİK ODASINI KURDU”

MİT’in bu konuları yalanlamadığına dikkat çeken Tarhan, insanların hayatlarının canlı yayınla izlendiğini öne sürdü. Başbakan’ın kendi kozmik odasını kurduğunu ileri süren Tarhan, bu konuda kimsenin bilgilendirilmemesinden yakındı. MİT ve Başbakan’ın şaibe altında olduğunu ifade eden Tarhan, Başbakan’ın MİT ve polisi bir daha gitmemek üzere kurguladığını öne sürdü. Hukuk devletinin fesada uğradığını belirten Tarhan, Başbakan Erdoğan’ın seçimi kaybetmemek için her şeyi yapabileceğini söyledi. Tarhan, “Bir devlet için kurşun atan ve yiyenleri kutsayan bir anlayış ne kadar mide bulandırıcı ise, bir Başbakan için kurşun atıp kurşun yiyenleri kutsayan bir anlayışta aynı derece mide bulandırıcıdır. İnsanı fişle ki devlet yaşasın anlayışını biz kesinlikle kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

“BAŞBAKAN BU KABADAYILIĞININ ALTINI DOLDURMALI”

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Tarhan, bir gazetecinin MİT ve bazı kurumlar arasında imzalanan protokolle vatandaşların fişlendiği iddialarının bulunduğunu hatırlatması üzerine, “Bu protokollerin neredeyse yaşayan ve devletle iş yapan herkesi fişlemenin zemini hazırladığını söyleye bilirim” dedi. Avrupa Komisyonu kararlarının sorulması üzerine ise Tarhan, “Başbakan Erdoğan bu kararı tanımayacağını söyledi. Bu tanımama kararının altını doldurmasını bekliyorum. Ne tür bir açıklama yapacak. Bir kabadayılık yaptı ama şuanda sessiz kaldı karar üzerine” diye konuştu.

Gazetecilerin, Bşbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu yapacağı mitingler ile ilgili sorusu üzerine de Tarhan, “Başbakan mitingler ile kararını tekrar gözden geçirsin” dedi.