Metin Diyadin imzayı attı

Metin Diyadin, 10 yıl formasını giydiği Gençlerbirliği’nin teknik direktör oldu. “İlk profesyonel olduğum kulübe teknik direktör olmak gurur verici” diyen Diyadin, takıma 2-3 tane oyuncu takviyesi yapmak istediklerini belirtti. İlhan Cavcav Tesisleri’nde düzenlenen törenle Gençlerbirliği’nin teknik direktörlüğüne Metin Diyadin getirildi.

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’ın da katıldığı törende Metin Diyadin 1 yıllık sözleşmeye imza attı. Törende konuşan Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Metin Diyadin’in Gençlerbirliği içinden yetiştiğine dikkat çekerek, Metin Diyadin’i çok yakından tanıdıklarını anlattı. Teknik direktörün bir futbol takımı için çok önemli olduğunu kaydeden Cavcav, “Ben de Metin hocaya ve ekibine elimizden geldiği kadar yardımcı olarak; Metin hocanın daha evvel seyrettiği, izlemiş olduğu futbolcularla da anlaşmak üzereyiz. Bazı futbolcularımız daha halen temaslarımız sürüyor” dedi.

Yapılan transferler hakkında da bilgi veren Cavcav, Petkoviç’i de satmak istediklerini söyleyerek, "Rusya’dan ve Çin’den talep varmış. Konuşmak istiyorum. Eğer uygun olursa satacağız" şeklinde konuştu. “Bir santrafora ihtiyacımız var” diyen Cavcav, bir santrafor transfer etmeleri halinde Gençlerbirliği’nin bu sezon ki transfer olayının yüzde 90 tamamlanmış olacağını ifade etti. Cavcav, ayrıca TFF’nin 6 yabancı sınırını da eleştirdi. Cavca, “6 yabancıdan fazla oynatmamaya şiddetle karşıyım” diye konuştu.

“BÜTÜN ANKARALININ MESULİYETİNİ SIRTIMIZDA TAŞIYORUZ”

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, daha sonra yaptığı açıklamada Gençlerbirliği’nin büyük kulüpler gibi illa şampiyon olacak diye bir iddiası olmadığını anlatarak, “Her insanın kalbinde şampiyon olmak yatar ama Ankara’da tek kalmış kulüp olarak bütün Ankaralıların da mesuliyetini sırtımızda taşıyoruz” yorumunda bulundu. Gençlerbirliği’nin ekonomik durumundan da bahseden ve büyük kulüpler kadar transfer noktasında rahat hareket edemediklerini anlatan Cavcav, bu yıl kombine bilet fiyatını 50 TL’den 100 TL’ye çıkartacaklarını kaydetti.

Hesapsız bir şekilde transfer yapılması durumunda takımın ekonomisinin bozulabileceğine dikkat çeken Cavcav, Ankaragücü örneği vererek, “Allah muhafaza yarın ver 3 milyon, 5 milyon, 10 milyon Euro. Tamam veririz. 1 sene sonra işte 103 yıllık bir kulüp yok olmakla karşı karşıya. Gene Ankaragücü’ne saygı duyuyorum. Çok iyi bir taraftarı var. Hakikaten Ankaragücü’nü seven bir taraftarı var. Bizim öyle fanatik taraftarımız maalesef yok” diye konuştu.

METİN DİYADİN: “İLK PROFESYONEL OLDUĞUM KULÜBE TEKNİK DİREKTÖR OLMAK GURUR VERİCİ”

İmza töreninde konuşan Gençlerbirliği’nin yeni teknik direktörü Metin Diyadin ise, ilk profesyonel olduğu kulübe yıllar sonra teknik direktör olmanın mesleki açıdan gurur verici olduğunu ifade ederek, kendisinin teorik olarak farklı bir takım oluşturmak istediğini ifade etti. “2-3 oyuncu takviyesi yapmak istiyoruz” diyen Diyadin, “Bunu yaptığımız takdirde geçen yıllara nazaran daha farklı bir Gençlerbirliği sahada olacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. Gençlerbirliği için kendisinin az ama öz oyuncu istediğini dile getiren Diyadin, ofansif oyuncuların çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Metin Diyadin gazetecilerin “Bu yıl hedef ne?” şeklindeki sorusuna ise, “Eğer benim kafamdakini teorik olarak gerçekleştirebilirsem, bu hamleleri yapabilirsek son 3-4 sezonun üzerindekinden; en azından oyun olarak da maç kalitesi olarak da iyi olacağını düşünüyorum. Zaten bu heyecanla geldim. İnşallah bunu gerçekleştirebilirim” cevabını verdi. Konuşmaların ardından İlhan Cavcav ve Metin Diyadin hazırlanan mukaveleye imza attı.