Dünya Kupası kadroları açıklandı

  Dünyanın 24 en iyi genç milli takımını bir araya getirecek turnuvanın merakla beklenen başlangıcından önce, takımların resmi aday kadroları açıklandı. Toplam 504 genç yetenek, dünya arenasında yeteneklerini sergileme fırsatı bulacak. Doğal olarak, bu oyunculardan birkaçının ünü zaten şimdiden ülkesinin sınırlarını aşmış durumda ama birçoğu da dikkatlerin üzerinde olduğu zamanları değerlendirip yetenekleriyle büyük kulüplere kendilerini beğendirmeye ve taraftarların gönlünü kazanmaya çalışacak. Hepsinin ortak yönü ise takımlarının bu prestijli kupayı kazanması ve son şampiyon olarak Brezilya’nın yerini almasını hayal etmeleri.

  Hatırlanacağı gibi, Brezilya ve Arjantin sürpriz şekilde Türkiye’de düzenlenecek finallere katılma vizesi almayı başaramamıştı. Kariyerlerinin henüz başında olsalar bile, yedi ev sahibi şehir olan Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Rize ve Trabzon’da sahaya çıkacak oyuncular, kendileri için idol pozisyonundaki Sergio Aguero, Seydou Keita, Robert Prosinecki, Lionel Messi ve Diego Maradona gibi futbolcuların izinden gitmek gibi eşsiz bir fırsata kavuşacak. Turnuva öncesi heyecan, futbolun dev isimlerini de sarmış durumda. Bunlar arasında Türkiye’nin en fazla A Milli Takım formasını giymiş ve dünya klasında bir eski kaleci olan Rüştü Reçber de var. FIFA.com’a verdiği özel röportajda, "Şimdi 20 yaşında olmayı ne kadar çok isterdim” diyen Rüştü, "Bu benim Türkiye’de düzenlenecek U-20 Dünya Kupası’nda da forma giyebileceğim ve ev sahibi taraftarların desteğini hissedebileceğim anlamına gelirdi. Bu inanılmaz bir duygu olurdu” açıklamasını yaptı.

  FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ödülünün sahibi Messi ise verdiği görüntülü mesajda, ev sahibi Türkiye’ye ve FIFA.com ziyaretçilerine selamları gönderdi. Barcelona ve Arjantin milli takımının yıldızı, "Bu yaz Türkiye’de düzenlenecek U-20 Dünya Kupası’nın muhteşem olmasını bekliyorum. Her şeyden önce, bu turnuva genç futbolcuların yeteneklerini dünya sahnesinde sergilemesi için bir fırsat” diye konuştu. Finalist takımlara göz atıldığında, Fransa’nın iki yıl önce Kolombiya’da elde ettiği dereceyi yakalaması veya geçmesi, onları çok mutlu edecektir. Fransızlar, o turnuvada yarı finale yükselmiş ancak Portekiz’e yenilmişti. Maviler, Juventus’ta çıraklık aşamasını geride bırakan orta saha oyuncusu Paul Pogba’dan çok şey bekliyor. Bu kategoride iki kez şampiyon olan Portekiz ise iyi durumda gözüküyor ve ara sıra Benfica A takımında da yer bulan oyun kurucu Andre Gomes üzerine kurulu bir oyun sistemi var.

  Türkiye’ye 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonu apoleti ile gelecek İspanya’da izlenmesi gereken isim ise kanat oyuncusu Gerard Deulofeu. Barcelona altyapısından gelen genç futbolcu, bir sene önce turnuvanın oyuncusu seçildiği Estonya’da yapılan Avrupa Şampiyonası’na damga vurmuştu. İngiltere ise çok umut vadeden ve Everton ile Premier Lig’de ününe ün katan orta saha oyuncusu Ross Barkley’i kadrosunda barındırıyor.

HAKAN’A DİKKAT

  Meksika ise Avrupa’nın güneydoğu bölümünde yapılacak bu turnuvaya başarı beklentisi içinde geliyor. Ev sahipliğini yaptığı 2011 FIFA U-17 Dünya Kupası’nı kazandıktan sonra, Meksika bu kez de U-20 şampiyonasında söz sahibi olmak istiyor. Bu noktada, takıma ilham verecek oyuncu ise Tigres de la UANL ekibinde forma giyen ve iki yıl önce adidas Gümüş Top ödülünü kazanan orta alan oyuncusu Jorge Espericueta olacak. Mısır’ın oyun kurucusu ENPPI’li Saleh Gomaa ise sadece kısa süre önce düzenlenen takımının şampiyon olduğu U-20 Afrika Şampiyonası’nın en iyi oyuncusu seçilmekle kalmayıp, A milli forma altında da sayısız maça çıktı. Güney Amerika takımlarının açıkladığı kadrolar incelendiğinde, Uruguay’da Nicolas Lopez ve Kolombiya’da Juan Quintero’nun isimleri dikkat çekiyor.

Bu yılın başlarında oynanan Güney Amerika U-20 Şampiyonası’nda ikisi de santrfor olan bu oyunculardan Lopez 6, Quintero ise 5 gol kaydederek turnuvada iz bırakmışlardı. İki oyuncu da İtalya’daki performanslarıyla öne çıkıyor. Lopez, Roma’da forma giyiyor, Quintero ise Pescara ile Serie A’da birkaç maça çıktı. Ev sahibi Türkiye’de ise izlenmesi gereken futbolcu yaratıcı orta saha oyuncusu Hakan Çalhanoğlu olacak. Önemli bir yetenek olarak gösterildiği Almanya’da yetişen kurnaz futbolcunun gelecek sezon Hamburg forması altında Bundesliga’daki ilk maçına çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bunun dışında, Daniel de Silva da yeni bir rekora imza attı. Sadece 16 yaşında olan Avustralyalı futbolcu, FIFA U-20 Dünya Kupası finallerinde yer almış en genç oyuncu unvanını aldı. Üstelik hücuma dönük orta saha oyuncusu deneyimsiz de sayılmaz. Genç futbolcu, Perth Glory’nin Sydney FC’yi 2-1 yendiği 2 Mart 2013 tarihinde oynanan karşılaşmayla birlikte ilk profesyonel maçına çıktı. O tarihte henüz 15 yaşındaki Silva, A-Lig’de forma giyen ikinci en genç futbolcu oldu.