Federasyon Altay'ı atlattı

Altay Yüksek Divan Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, 2010-11 sezonunda şike kurbanı olarak 1'inci Lig’den düştüklerini ifade etti.

Altay Sosyal Dayanışma Derneği’nde basın toplantısı yapan Kemal Zorlu, "Altay yeni dönemde şikeyle ilgili gelişmelerin takipçisi olmalı. UEFA karar alırsa, Altay mağduriyetini gidermeli. Futbol Federasyonu, Altay’ı atlatmıştır. Deliller ortadadır. Elimizde tapeler var. Ben Altay başkanı olsam çoktan UEFA’ya gitmiştim. Ömer Hızlıok’u iyi niyetiyle TFF’ye güvendiği için suçlamak doğru olmaz. Ancak ciddi bir tazminat alınmalıdır" dedi. Zorlu, Alsancak Stadı’nın zeminin yenilemesini tüm kulüplerin üstlenmesi gerektiğini dile getirdi.

BİRLEŞME ÇAĞRISI

Ömer Hızlıok, Niyazi Konuşmaz ve Aslan Savaşan’ın adaylığa soyunduğunu, Reha Kapsal'ın da adının geçtiğini hatırlatan Kemal Zorlu, "Altay’a sahip çıkılması sevindirici ancak adaylar bir araya gelip güçlü bir yapı oluşturmalı. Ben değil biz mantığıyla hareket edilmeli. 100'üncü yılda birleşme olmazsa Altay karanlığa sürüklenir" dedi.

Eski başkanlardan Mahmut Özgener’le de görüştüğünü kaydeden Kemal Zorlu, daha sonra şöyle konuştu: "Kendisi tüm adayların birleşmesi halinde sonuna kadar yardımcı olacağını, aksi takdirde hiçbir oluşuma destek vermeyeceğini söyledi. Adaylık için son gün pazartesi. Bütün adaylarla görüşeceğim. “Planınız, projeniz, bütçe, kaynağınız nedir, yönetiminizde kimler var' diye soracağız. Yönetim salı gününe kadar toplam borcu açıklayacak. Yeni yönetime ilk etapta 1.5 milyon TL gerekecek. Başkan adayı kulübü maceraya sürüklememeli."