Düğün günü eşini ceza evine gönderdi

  İzmir ve Aydın’da polisin düzenlediği insan kaçakçılığı operasyonunda tutuklananlardan Suriyeli Hüseyin R.’nin, düğününün yapıldığı gün yakalandığı ortaya çıktı. Damatlığıyla adliyeye giden Hüseyin R.’yi, çete elebaşı olmakla suçlanan Suriyeli I.H.’nin kız kardeşi olan gelin M.K., elinde gelinliğiyle öpüp cezaevine gönderdi.

  İzmir’de Suriyeli'lerin kurduğu bir şebekenin kaçakları, yasadışı yollardan Yunan adalarına götürdüğü bilgisini alan Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harakete geçti. Araştırmalar sonrasında, şebekenin elebaşının, Suriye’den yaklaşık 8 yıl önce İzmir’e geldikten sonra kuyumculuk da yapmaya başlayan 39 yaşındaki I.H. olduğu belirlendi. İnsan tacirlerine yönelik yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından polis, geçen pazar günü İzmir ve Aydın’da eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyonda I.H. ile kardeşlerinin de aralarında bulunduğu 14 kişi yakalandı. Şebeke elebaşısı I.H.’nin Türk vatandaşlığı için başvuruda bulunduğu, ancak insan kaçakcılığı suçlarından kaydı olduğu için reddedildiği ortaya çıktı.

DÜĞÜN GÜNÜ YAKALANMIŞ

  Polis tarafından gözaltına alınan şüphelilerden Hüseyin R.’nin, operasyon yapıldığı gün çete elebaşının kardeşi olan M.K. ile düğününün olduğu ortaya çıktı. Çiğli’deki düğün evini basan polis ekipleri, damat Hüseyin R.’yi gözaltına alırken, gelin M.K. da gelinliğini çıkartıp adliyeye gitti. Çiçeği burnunda gelin, damadı adliyede biran olsun yalnız bırakmazken, zaman zaman gözyaşı döktü.

  Hakim karşısına çıkarılan Hüseyin R.’nin tutuklanmasına karar verilmesiyle adeta yıkılan talihsiz gelin, eşini öpüp sarılarak cezaevine gönderdi. Bu arada operasyon kapsamında gözaltına alınan 14 kişiden 9’u serbest bırakılırken, aralarında damadın ve I.H.’nin de bulunduğu 5’i tutuklandı.