Kocaoğlu, adaylık niyeti olanları uyardı

Elif DEMİRCİ/DHA- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçimde adaylık düşünenlere, "Belediye başkanlarına, meclis üyelerine vurmayın" mesajı verdi.

Kocaoğlu, "28 ilçedeki iktidarımızı koruyup bunu 30’a çıkarmamız lazım. Belediye başkanlarına, meclis üyelerine örgüt içerisinde eleştirerek bir yere varamayız. Belediye başkanları ve meclis üyemize vurduğumuz zaman partiye vurmuş oluyoruz. Yerel seçimin arenası İzmir olacak. Bunu böyle değerlendirip ne kadar önemli bir süreç yaşayacağımızı bilin" dedi.

CHP İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısı, Alsancak’taki Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapıldı. Toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri, belde ve ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, kurultay delegeleri katıldı.

"GEZİ PARKI, BİRİKİMİN PİMİNİ ÇEKTİ"

Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Taksim Gezi Parkı olaylarına değinirken şöyle konuştu:

"Tek adam yönetimi giderek yaşadığımız süreçlere, hayata, çocuğa, yaşama, her şeye müdahale eden bir noktaya geldi. 'Üç tane ağaç’ diye küçümsenmeye çalışılan olay aslında üç ağacı da Gezi Parkı’nı da aştı. Bir birikimin pimini çekti. Hiç görmediğimiz insanlar, sade vatandaşlar Türkiye’nin her tarafında tencere tava çalarak protesto ediyorlar. Yakaladıklarına, 'Bu hareket, kimden emir alıyor?’ diye soruyorlar. Kimse kimseden emir almıyor. Bu işin komutanı sosyal medya. Haberleşme, teknoloji. Gönül isterdi ki hiçbir hata yapılmadan bu süreç devam etsin ve sadece kalabalık kitleler, halk, demokratik protestolarını yapsın ve sesini her tarafa duyursun."

"GÜCÜMÜZ VAR’ MESAJI VERİLDİ

Kocaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi hatalar yaptığını öne sürerek, şunları söyledi:

"Yüzde 50’si evde bekliyor’ sözü ürkütücüdür. 76 milyon vatandaşımı bu söz ürkütmüştür. 'Eğer bıçak kemiğe dayanırsa, yaşam hakkımızı müdahale edilirse biz her şeye yapmaya kadiriz. Bizim bu gücümüz var’ mesajı verildi. Halk bunu göstermiştir. Hepimiz belirli yerlerde seçilmiş insanlarız. Şunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız gerekir. En büyük güç halktır. Halkın dediği olur. Halkın gücünün karşısında kimse duramaz. Bunu bütün siyasetçilerin beynine hücrelerine kadar yerleştirmesi gerekmektedir. Onun dışında bir şeyler yapmaya kalkmak enteresan yollar aramak boş iştir."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, yerel seçimde İzmir’de CHP’nin çıtasının çok yüksek olması gerektiğini vurgularken, İzmir ölçeğinde bütün belediye ve ilçe başkanları ve parti örgütünün aldığı oylarla yarıştığını ifade ederken, şöyle dedi:

"Benim başarı çıtam çok tehlikeli ama 56.7’dir. 56.7’nin üzerinde alacağım puan benim için çok önemlidir. Bütün belediye başkanları ve örgütümüz buna koşullanmalı ve bunun için çalışmalıdır. Parti üyelerimiz, yöneticilerimiz belediye başkanlıklarına adaylık koyacaktır. Bu en doğal haktır. Ne Büyükşehir Belediyesi Aziz Kocaoğlu’nun tekelindedir, ne de ilçe belediye başkanlıkları şu anki başkanların tekelindedir. Belediye başkanlarını, meclis üyelerini örgüt içerisinde eleştirerek bir yere varamayız. Aday adayı olmakta mahsur yok.

Biz belediye başkanı, meclis üyesi olmak istiyorsak bu partinin gücüyle olacağız. Eğer kendi gücüyle olmak isteyen varsa bağımsız olarak adaylığını koyar. Belediye başkanımız ve meclis üyemize vurduğumuz zaman partiye vurmuş oluyoruz. O zaman CHP’den koparıyoruz. Arkadaşlarımız önseçime çalışabilir, genel merkez yoklaması yapılacaksa kulis yapabilir, öne çıkmak için elinden gelini yapar. Bu yaşıma geldim. Negatif bir söylemden, eylemden, ruh halinden pozitif bir şey çıktığını görmedim. Kendinizi belediye başkanını, meclis üyelerimizi yücelterek de kendinizi tanıtabilirsiniz. O zaman partimizi büyütürsünüz. Kendinizi yüceltirsiniz. Bu konu önemli."

"OLAĞANÜSTÜ ÇALIŞMA YAPMAK GEREK"

Kocaoğlu, yerel seçim sürecinin erken başlayacağını belirterek, parlamentonun açılmasıyla hızlı biçimde yerel seçim sürecine girileceğini ifade ederken, "Seçimden seçime geliyorsunuz ondan sonra uğramıyorsunuz' lafını bütün siyasilerin bildiğini kaydederek şöyle konuştu: "Gitseniz de alışkanlık olarak söylüyorlar. Ama onun gerçek payı var. Zaman akıp gidiyor. Kendimize bir bakalım dediğiniz zaman ekim-kasım ondan sonra tren kaçıyor. İnsanlar seçimden önce 6 ay önce nereye oy vereceklerini belirliyor. Bilimsel araştırma böyle. 6 aylık süreçte olağanüstü haller dışında seçmeni etkileme şansınız çok zayıf. Ama biz bu süreci bütün örgütümüzle birlikte yazı çalışarak geçirmemiz gerekiyor. Hep birlikte çalışacağız. Olağanüstü bir çalışma yapmak gerekiyor. Yerel seçim İzmir’de yaşanacak. Yerel seçimin arenası İzmir olacak. Bunu böyle değerlendirip ne kadar önemli bir süreç yaşayacağımı bilin. Korkacak ürkecek bir şey yok. Ne kadar dar sokaklardan geçeceğimizi altını çiziyorum. Onun için hep beraber birbirimize sarılmamız gerekiyor. Ülkemizin siyasi konjektörü CHP’nin iktidarı yakalamasına çok uygun. 11 yıllık iktidar partisinin ne yapmak istediği neye hizmet ettiği ayan beyan ortaya çıktı. Birbirimize sımsıkı sarılalım. Başarmak zorundayız. Ulu önderimizin diktiği ulu bir çınarın altında oturuyoruz. Bu çınar bize çok şey verdi. Bizim de bu çınarı büyütmemiz geliştirmemiz lazım. Bunu yapalım yeter."

"HÜKÜMET MEŞRUİYETİNİ YİTİRDİ"

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Türkiye’nin Gezi Parkı eylemleriyle Kurtuluş Savaşı’ndan sonra ikinci kez dünyaya örnek olduğunu belirterek, “Gezi Parkı eylemleri, Başbakan’ın tek adam zihniyeti, çoğunluğun tiranlığını kurmak istemesi ve 2007 yılından sonraki davranışlarının sonucudur. Bu hükümet meşruiyetini yitirmiştir. Saddam da yüzde 90 oy alıyordu. Halkına zulmeden bir hükümetin meşruiyeti olamaz” dedi. Yüksel, Gezi Parkı eylemlerine devam kararı alınmasına da destek vererek, "Direnişe özgürce başlayan kendileridir. Devam edip etmeyeceğine karar verme yetkisi de onlardadır. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Sadece İstanbul’da değil" dedi.