AK Parti mitinginde MHP bayrakları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Sincan'da düzenlenen 'Milli İradeye Saygı Mitingi'nde konuştu. Gezi Parkı ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan, " Orada duran kardeşlerim varsa lütfen artık orayı terk etsinler, iyi niyetlilere 'terk edin' diyorum. Çünkü orası İstanbulluların, tüm Taksim'e gelenlerindir. İllegal örgütlerin mekanı değildir. Yarın İstanbul mitingimiz var. Çok açık net söylüyorum ; Taksim Meydanı boşaldı boşaldı, boşalmadığı takdirde artık bu ülkenin güvenlik güçleri orayı boşaltmayı bilir" dedi.

"BU MANZARADA YAKIP YIKMAK YOK"

Başbakan Erdoğan, "Sincan'da bu mahşeri alandan, tüm Türkiye'yi, tüm dünyayı yürekten selamlıyorum" diyerek başladı. Başbakan Erdoğan, "Bu manzarada yakıp yıkmak yok. Bu manzarada gönül insanları var. Bu ülkede acaba taş taş üstüne nasıl koyarız diyenler var. Sessiz yığınların sesini duymak isteyen varsa, Ankara'dan dinlesin. Öyle bir haykıralım ki 80 vilayet, Başkenti duysun. Milli iradeye, demokrasiye, sandığa sahip çıkıyor muyuz? Rabbime hamdolsun" diye konuştu.

TORUNUM 'DİK DUR EĞİLME, BU MİLLET SENİNLE' DİYEREK UYANDIRIYOR

Miting alanında 'Dik dur eğilme bu millet seninle' şeklinde slogan atılması üzerine Başbakan Erdoğan, "Bunları öyle söylediniz ki, 3.5 yaşındaki torunum bile sabah beni bununla uyandırıyor. 'Dik dur eğilme, bu millet seninle'diyor. Biz bu yola kefenimizle çıktık. Hiç endişeniz olmasın. Allah'ın izniyle bu kervan böyle yürüyecek. Bu millet, partisi ne olursa işte burada demokrasiye, milli iradeye sahip çıkıyor" dedi.

"YUMRUK UZATAN İLE TOKA YAPILABİLİR Mİ?"

Başbakan Erdoğan, "Tek bir gönül olarak, tek bir yürek olarak, o çirkin oyunu, o haince saldırıları bozuyor. Millet burada diye tüm dünyaya haykırıyorsunuz. Biz el uzattık. Birileri bize yumruk uzattı. Yumruk uzatan ile toka yapılabilir mi? Ne yazık ki bunun talihsizliği içinde artık bugün burada Sincan'dan yola çıktık. Bu aynı zamanda Mart 2014 seçimlerinin yerel kampanyasının ilk adımıdır. Bu anlayış ile Türkiye'de çok uzun zamandır hasreti çekilen birlik ve beraberliği bu süreçte tesis ettik. Kimsenin şu gördüğünüz tarihi birliği bozmasına asla izin vermeyeceğiz. Biz birlikte Türkiye'yiz. Kimse bu birliği zedelemeyecek. İnşallah hepsinin hevesleri kursaklarında kalacak. Bizim öyle bir direniş tarzımız vardır ki, tüm tuzakları, oyunları bozar. Biz 'duada yakarış ile, susarak, sabrederek' direniriz" diye konuştu.

"ÇAPULCUDAN RAHATSIZ OLMUŞLAR"

Yaşananların çevrecilikle ilgisinin olmadığını belirten Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "Bunlar mı çevreci? Çevrecilikte gürültü kirliği, görüntü kirliliği var. Bunların neresi çevreci. Bunların derdi başka. çapulcudan çok rahatsız olmuşlar. Dedim ki bana gelenler, Türk Dil Kurumu'nun lügatinden okuyorum. Düzeni bozma gayreti içerisinde olanlara 'çapulcu' denir. Aynı zamanda kamu düzenini bozmaya çalışmak suçtur. hukuku söylüyorum. Eğer demokratik, laik parlamenter bir hukuk içerisindeysek, kusura bakma bu kurallara, hukuka uyacaksın."

"12 PARTİ TEŞKİLATIMIZ YAKILDI"

Parti teşkilatlarının yakılıp yıkıldığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Sen benim hakkım diyerek, benim hakkımı gasp edemezsin. 12 tane parti teşkilatımız yakıldı yıkıldı. Parti teşkilatı sana ne yaptı. Hani hak hukuk diyordunuz. Sizin demokrasi, özgürlük anlayışınız bu mu? Olayın aslı Gezi Parkı mı? Bunların hepsini size daha sonra belgelerle açıklayacağız. Bu iş içeride ve dışarıda koordineli olarak üreyen bir süreçtir. Hepsi belgeleri ile elimizde. Bu ihanet şebekesini milletimize tanıtacağız. Polisimize, başında maalesef milletvekili sıfatı bulunan bir CHP'li tarafından en ahlaksız, en edepsiz şekilde dil uzattılar. başörtülü kızlarımıza el uzattılar. Sabrettik, sabrediyoruz. Okullara, üniversitelere sokmadılar. Ama onlar sabrettiler" şeklinde konuştu.

"CAMİLERİMİZDE İÇKİ İÇTİLER"

Erdoğan, "Camilerimize ayakkabıları ile girdiler. Camilerimizde içki içtiler. Sabrettik. Sabrediyoruz. Duvarlara hakaretler yazdılar. Sabahlara kadar azgınca şahsım da olmak üzere hep küfür ettiler. Hep sabrettik. Niye çünkü biliyorduk kem söz sahibine aittir" dedi.

"GÜVENLİK GÜÇLERİ ORAYI BOŞALTMAYI BİLİR"

Başbakan Erdoğan, "Buradan bir şey hatırlatıyorum. Ülkemin huzurunu bozmak isteyenlere sesleniyorum. Kardeşlerim, önce Taksim Gezi Parkı'nda hala kalan var mı bilmiyorum. Olay bir yargı süreci içersindedir. Yargı süreci içerisinde olan bu olayda hala orada durmanın bir anlamı yoktur. Bunun yanında bir şey söyledim. Yargı ne tür karar verir bilmem. Lehte de karar verse İstanbul kalkar halk oylamasını yapar. Halk oylaması neticesinde halk diyorsa 'O parkı korumak suretiyle bir şehir müzesi istiyorum', o zaman biz halkımızın bu talebini yerine getiririz. Orada duran kardeşlerim varsa lütfen artık orayı terk etsinler, iyi niyetlilere 'terk edin' diyorum. Çünkü orası İstanbulluların, tüm Taksim'e gelenlerindir. İllegal örgütlerin mekanı değildir. Yarın İstanbul mitingimiz var.

Çok açık net söylüyorum; Taksim Meydan'ı boşaldı boşaldı. Boşalmadığı takdirde artık bu ülkenin güvenlik güçleri orayı boşaltmayı bilir" diye konuştu.

Bu arada miting alanında, 'Büyük oyunu bozmaya, haydi tarih yazmaya. Seni sevmeyen ölsün seni seviyoruz usta' yazılı pankartlar ve Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında MHP bayraklarının açılması dikkat çekti.