O gelinin babasından açıklama

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, bir grup eylemcinin gelinine yönelik sözlü ve fiili saldırısına ilişkin medyada çıkan haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Develioğlu yaptığı açıklama şöyle:

 “Kamuoyunda Taksim Gezi Parkı Eylemi olarak isimlendirilen hadiselerin başlamasından bir müddet sonra; 1 Haziran 2013 Cumartesi günü Kabataş Vapur İskelesi önünde altı aylık çocuğu ile birlikte eşini beklemekte olan gelinim, bir grup eylemci tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramıştır. Önce başörtüsünden tutularak hakaret edilmiş, gelinimin sessiz kalması üzerine de sözlü hakaretler fiili saldırıya dönüşmüştür. Savunmasız bir kadının küçücük bebeğiyle beraber maruz kaldığı saldırı, hiçbir insani terimle ifade edilemeyecek şekilde hayasızcadır.

Buna rağmen ülkemizin içinde bulunduğu hassas durum göz önüne alınarak; hadise, hiçbir yayın organıyla paylaşılmamış, sadece idari ve adli makamlara intikal ettirilmiştir. Hal böyle iken; bazı basın yayın organlarında farklı değerlendirmelerde bulunulmakta ve müessif olayla ilgili kamuoyuna tarafımızdan böyle bir hadisenin olmadığı yönünde bilgi verildiği yayınları yapılmaktadır.

Bu yayınların gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Olay, adliyeye intikal ettirilmiş olup, faillerin en kısa zamanda yakalanarak yargı önüne çıkarılacağına olan inancımızı tekrar ediyor, keyfiyeti kamuoyu ile paylaşıyoruz.”