Ankara'da göstericilere müdahale

Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında ölen Ethem Sarısülük’ü Kızılay Meydanı’nda anmak için toplanan grup, yolu trafiğe kapatınca polis müdahale etti. KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve bazı sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir grup, Kızılay YKM binası önünde toplanarak slogan attı. Göstericiler daha sonra Ethem Sarısülük’ün vurulduğu iddia edilen yere kırmızı karanfiller bıraktı.

Çeşitli pankartlar açan yaklaşık 500 kişinin, Atatürk Bulvarı ve GMK Bulvarı’nı trafiği kapatması üzerine, polis Kızılay’a yerleştirilen ses sistemlerinden, "Yapılan eylemin kanun dışı olduğunu, dağılmamaları durumunda müdahale edileceğini" anonsunu yaptı.

Uyarılara rağmen eylemlerini sürdüren gruba polis ekipleri, TOMA’lardan sıkılan tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Göstericiler, müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı. Sarısülük’ün cenaze törenine yönelik saat 12.00’de cemevinde tören düzenlendi. Cenaze Batıkent’teki cemevi yakınında bulunan baba evine, sonra da toprağa verilmek üzere Çorum Sungurlu Beylice köyüne götürülecek.