Kazada yaralanan çocuk Taksim'de olmuş gibi verildi

Basın mensuplarının açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, şunları söyledi: "Taksim’de huzur ortamı devam etmekte. Hiç bir bölgemizde çatışma söz konusu değildir. Güvenlik güçlerimiz şu anda İstanbul’da her alanda görevlerini yoğun bir şekilde sürdürüyorlar. Sevgili öğrenciler ve velilerimiz açısından çok önemli bir gün. Öğrencilere başarılar diliyorum. Sabah saatlerinden itibaren bütün sınav merkezlerini ulaşabilmeleri için alınan güvenlik tedbirleri devam ediyor. Sınavlar huzurlu ortam içerisinde devam ediyor. Ulaşım araçlarımız sorunsuz olarak çalışıyor. 16.00 itibariyle Taksim’de bir toplanma çağrısı olduğunu ifade ediyorum.

Toplanmaya fırsat vermeyeceğiz. Bugün de Taksim ve bölgesinde alınan tedbirlere devam ediyoruz. Toplanmalara müsaade etmeyeceğiz. Halkımızdan Taksim’e gelmemelerini rica ediyoruz. Yaralanma konusunda 2 emniyet görevlisi bu olaylarda tabanca kullanmak suretiyle yaralandı. Kasık ve ayaklarından yararlandı. Sağlık durumları iyiye gidiyor. İstanbul’da ilk kez silah kullanıldı. Bu ortamdan istifade etmek isteyenler artık silah da kullanabilecek cüreti göstermişlerdir. Bunun devam etme riski vardır. iki yurttaşımız birisi dün birisi de bu sabah olaylarda yaralanmışlar. Yatarak 4 kişinin tedavisi devam ediyor. Başka bir yaralı yoktur. Bu konu ile sağlık açısından ajitasyon haberler yayınlanmıştır.

Çanakkale’de bir trafik kazasında yararlanan bir çocuğun görüntüleri sanki Taksim’de olmuş gibi verildi. Bunun benzeri haberler var. Bu tarz haberlere dikkat edilmesi konusunda duyarlı olalım. 16.00 yapılan çağrı huzur ortamını bozacak niteliktedir. Bu çağrılara katılmaması husunda duyarlı olunmasını bekliyorum. Ayrıca kimyasal nitelikli bir su kullanılmadı."