Karşıyaka Başkanından samimi açıklamalar

Ergin KARATAŞ/DHA- Karşıyaka’da 7 Haziran’da yapılan genel kurulda başkanlık görevini üstlenerek kulüp tarihinin en ağır borç yükünü omuzlayan Fatih Diniz, "Enkaz edebiyatı yapmayı sevmem. Ateşten gömleği bilerek giydim. Başarılı olmayacağıma inanmasam, bu işe girmezdim" dedi.

Kavga için değil, hizmet için göreve talip olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Diniz, camianın tüm kesimleriyle barışık bir hizmet anlayışıyla çalışacağını vurguladı.

Karşıyaka’da ilk kez 1986’da altyapı yönetimine girdiğini, sonrasında 2 dönem 2'inci başkanlık yaptığını hatırlatan Başkan Diniz, şöyles devam etti:

"Yıllarca İstanbul’da yaşadım ama her hafta sonu Karşıyaka’daydım. Kulüp yapısını çok iyi biliyorum. Yönetimim kulüpçülük tecrübesi olan, camianın tanıdığı, proje üretecek, kaynak yaratacak işadamlarından oluşuyor. Çözüm üreten bir sistem oluşturacağız. Tüm mesaimi Karşıyaka için harcayacağım."

Göreve talip olurken kimseye şampiyonluk vaadetmediğini, yeni dönemi fedakarlık yılı ilan ettiğini kaydeden Başkan Diniz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Karşıyaka 17 yıldır şampiyonluğa hasret. Her sezon şampiyonluk parolasıyla yola çıkıp, olmayan paraları harcamak bize zarar verdi. Biz lige uygun, bünyemizdeki genç değerlere de şans veren kadroları kuracağız. Karşıyaka hedefsiz olmaz. Ligdeki gidişata göre takviyeler yapıp üst sıraları zorlarız."

Mali disiplini sağlamak adına önemli tedbirler alacaklarını da belirten Başkan Diniz, şöyle konuştu:

"Artık 5 yerine 3 ödeyeceğiz ama gününde ödeyeceğiz. Karşıyaka güven verecek. Kimse borcun 1 günde biteceğini düşünmesin. Kaynak yaratıp doğru kullanacağız, disiplinli büyüyeceğiz. Adım adım kurumsallaşacağız. Muhasebe ve hukuk sistemini yeniden oluşturacağız. Türkiye’nin 100 yıllık değeri nice 100 yıllara güvenle yürüyecek."

BELEDİYE ÖNEMLİ

Karşıyaka Belediyesi’nin kulübe her dönem destek olduğunu söyleyen Başkan Fatih Diniz, Belediye Başkanı Cevat Durak’ın kapısını çalacağını söyledi. "Belediye Karşıyaka Arena’nın hem her masrafını üstleniyor hem de elde edilen geliri kulübe bırakıyor. Verdikleri ulaşım desteği de önemli" diyen Başkan Diniz, "Yaşar Holding ve belediyeyle yapacağım görüşmelerde mali tablo ve hedeflerimizle ilgili detaylı sunum yapacağım. Onların desteği kulüp açısından hayati öneme sahip" diye konuştu.

LEVENT DEVRİM VE OĞUZ ÇETİN LİSTEDE

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la anlaşan Cihat Arslan’ın yerine teknik direktör arayışını sürdüren Karşıyaka, Levent Devrim ve Oğuz Çetin’i de gündeme aldı. Levent Eriş, Serdar Dayat, Tahir Karapınar’la görüşürken, Mehmet Altıparmak ve Mustafa Kaplan’ı alternatifler arasında bulunduran Fatih Diniz başkanlığındaki yönetim, son derece ince eleyip sık dokuduğu teknik adam konusundaki kararını bu hafta kesinleştirecek. Yeşil kırmızılı yöneteciler PTT 1'inci Lig’i yakından tanıyan, altyapıya önem veren, kadroda istikrarı önemseyen, tercihen İzmirli bir isimle anlaşmak istiyor.