İzmir'de Gezi Parkı eylemi sürüyor

Taylan YILDIRIM- Cihan DURAK- Yusuf YAVUZ/İZMİR, (DHA)-

İzmir'de, Taksim Gezi Parkı'na yapılan son müdahalenin ardından yeniden harekete geçen eylemciler, dün akşamdan sonra bugün de Gündoğdu Meydanı'nda toplanıp Basmane Meydanı'na geldi. Taksim Gezi Parkı protestocularına dün akşam polis tarafından müdahalede bulunulması İzmir'de de tepki çekti.

Günlerdir Gündoğdu Meydanı ve çevresinden ayrılmayan, desteklerini Birinci Kordon'daki çadırlarda sürdüren eylemciler yeniden harekete geçti. İzmir'de dün gece yaklaşık 5 bin kişi, AK Parti Konak İlçe binasının Basmane Meydanı'na yürüdü. Bugün de saat 17.00 sıralarından itibaren Gündoğdu Meydanı'nda toplanmaya başlayan yaklaşık 5 bin kişi yürüyüşe başladı.

Birinci Kordon'dan Cumhuriyet Meydanı'na gelen topluluk, buradan da Basmane Meydanı'na ulaştı. Aralarında sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu eylemciler, meydanda Ak Parti Konak İlçe binasına zarar verilmemesi için kendileri bir zincir oluşturdu. Hükümet aleyhine slogan atan topluluğun eylemi sürerken, İzmir Emniyeti de TOMA'lar ve çevik kuvvet polisleri ile önlem aldı. Ancak çevik kuvvet ekibi göstericilerle karşı karşıya gelmemek için ara sokakta bekledi.

Bu arada meydanın etrafında dönerek yürüyüş yapan eylemcilerden bazıları, eylemler sırasında başından kurşunla vurularak ölen Ethem Sarısülük'ün fotoğrafını TOMA'ların içnideki polislere doğru gösterdi. Topluluğun eylemi sürüyor.