Kazlıçeşme'deki miting sona erdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gezi Parkı içini temizledi, şimdi çiçeklendirmesini ve yeşillendirmesini yapıyor. Gerçek çevreciler iş başında. Atatürk Anıtı çevresinde de çiçeklendirmeler yapıldı. Bunların çevrecilikle alakası yok, bunlar yeşili duman ederler” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kazlıçeşme Meydanı’ndaki “Milli İradeye Saygı” mitinginde yüz binlerce vatandaşa hitap etti. Kazlıçeşme Meydanı’nı dolduran kalabalığın Türkiye fotoğrafını gösterdiğini söyleyen Erdoğan, “Eğer Türkiye fotoğrafı görmek isteyen varsa, uluslararası medyaya rağmen görmek isteyen varsa fotoğraf burada. Uluslararası medya bunu da gizleyin olur mu? CNN, BBC, Reuters bunu da gizle. Günlerdir yalan haberler ürettiniz. Türkiye’yi dünyaya farklı gösterdiniz. Siz yalanlarınızla baş başa kaldınız. Bu millet sizin dünyaya tanıttığınız millet değil. Bu millet samimi, bu millet gece tencere tava çalan bir millet değil. Bugün üniversite giriş imtihanları var değil mi? Sabah 04.00’e 05.00’e kadar tencere tava çalanlar bu milletin çocuklarını düşündü mü? Ne için bunu yaptılar çevreci oldukları için mi? Çevrecilikte gürültü ve görüntü kirliliğine karşı olmak da var. Bunlar çevreci falan değil, dürüst değil. Belediye başkanlığı zamanımda diktiğimiz ağaçların altında vatandaşların piknik yaptığını gördük” dedi.

“TÜRKİYE’DE NELER OLDUĞUNU MERAK EDEN VARSA KAZLIÇEŞME’YE BAKSIN”

“Türkiye’de neler olduğunu merak eden varsa Kazlıçeşme’ye baksın” diyen Başbakan Erdoğan, “Burada yüz binlerce insan yakıp yıkan değildir. Buradaki yüz binlerce insan kırıp döken değildir. Buradaki yüz binlerce insan eline çelik bilyelerle sapan taşlarını insanımız üzerine atan hainler değil. Eline Molotof alıp polise fırlatan, kıran yakan yağmalayanlar burada değildir. Biz söyleyeceğimiz İstanbul’un miting alanı neredeyse orada söyleriz. Asla hukuku zorlamayız zorlamadık” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan “Gezi Parkı” olayları nedeniyle günlerde sanatçılarla görüştüğünü hatırlatarak şunları söyledi:

“Bana günlerce heyetler geldi. Taksim Platformunuzdanız dediler. Bunlarla görüşmeler yaptım. Dedim ki ‘niye bu gençler burada duruyor, yeşili korumak için mi?’. Eğer yeşili korumak için duruyorsa şu anda yargı sürecinde. Yargı sürecine uyacağını söyleyen bir iktidar var. Yargının kararını bekleyelim o zaman. İkincisi velev ki yargı lehimizde karar verdi o zaman da halk oylaması yapalım. Halkımız ne diyorsa onu yapalım. Ne deseler beğenirsiniz. Büyük bir çoğunluğu ‘evet’ dedi. Fakat çok enteresan dışarıya çıktılar bir bayan ne dese beğenirsiniz üzüldüm. Önce saygı duydum sonra saygımı kaybettim. Dedi ki ‘içeride bize böyle bir teklif yapılmadı’. Daha sonra bir başka grubu kabul ettik. Onlara da aynı şeyi söyledim. Çoğu ‘güzel’ dedi. O zaman hemen bu akşam gider gitmez söyleyin ‘Gezi Parkı’nı boşaltsınlar’ dedim. Çünkü Gezi Parkı belirli bir grubun parkı değildir. Gezi Parkı tüm İstanbul halkının parkıdır. Bu parklar asla işgal altında olamaz. Benim artık sabrım buraya geldi. ‘Boşalttınız boşalttınız, boşaltmadığınız takdirde bedeli ne olursa olsun, Kılıçdaroğlu’na rağmen, terör örgütlerine rağmen burayı boşaltacağız’ dedik.”

“GERÇEK ÇEVRECİLER İŞ BAŞINDA”

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı ve Taksim Meydanı’nın boşaltıldığını belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından yeşillendirme çalışmalarının devam ettiğine dikkat çekti. Başbakan Erdoğan, “Şu anda Gezi Parkı boşaltıldı, Taksim Meydanı boşaltıldı ve bu millete teslim edildi. Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gezi Parkı içini temizledi, şimdi çiçeklendirmesini ve yeşillendirmesini yapıyor. Gerçek çevreciler iş başında. Atatürk Anıtı çevresinde de çiçeklendirmeler yapıldı, çevreciler iş başında. Kim bunlar Ak Parti iktidarı. Bunların çevrecilikle alakası yok. Bunlar yeşili duman ederler” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, Habertürk'teki canlı bağlantıda mitinge gelenlerin sayısının 1 milyona yakın değil, 1 milyondan fazla olduğunu savundu.