Eylemcileri polis çembere aldı ama...

Konya'da Gezi Parkı protestosu yapmak isteyen yaklaşık 50 kişilik gruba, çevreden toplanan vatandaşlar tepki gösterdi. Bunun üzerine Çevik Kuvvet polisi, Gezi Parkı eylemcilerini halka içine alıp, Çevik Kuvvet’e ait otobüsle bölgeden uzaklaştırdı.

Vatandaşlar da polisin müdahalesiyle dağıldı. Konya'da bugün akşam saatlerinde ilk olarak aralarında Eğitim-İş Sendikası üyelerinin bulunduğu yaklaşık 100 kişi Zafer Meydanı'ndaki Gedavet Parkı'nda toplanıp Gezi Parkı eylemcilerine polisin müdahalesini proteste etti. Çevredekilerin Gezi Parkı eylemcilerine tepki göstermesi üzerine polis, alanda geniş güvenlik önlemi aldı. Bu sırada çevrede toplanan yaklaşık 20 kişi, eylemcilere tepki gösterdi, sözlü müdahalede bulundu.

Polis, bu kişilerin eylemcilerin yanına yaklaşmasına izin vermedi. Eylemciler sloganlar eşliğinde yaklaşık yarım saat Gezi Parkı'na müdahaleyi protesto etti. Her iki grupta sessizce dağıldı. İkinci Gezi Parkı eyleminde ise aralarında KESK üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 50 kişi Kültür Park'ta toplandı. Grup, sloganlar eşliğinde Gezi Parkı'nın yıkılmasını protesto ettiği sırada çevreden toplanan vatandaşlar eylemcilere tepki gösterip saldırmak istedi. Polis bu kez de eylemciler ile vatandaş arasında blok oluşturup, eylemcilere yaklaşılmasını önlemek istedi.

Ancak eylemci gruplara tepki gösteren vatandaşların sayısı biranda arttı. kalabalıktan bazı kişiler eylemcilere tekme tokat saldırdı. Yaşanan gerginlik, polisin müdahalesiyle büyümeden önlendi. Çevik Kuvvet Polisi, gezi parkı eylemcilerini oluşturdukları güvenlik kordonu içine aldı. Vatandaşların tepkileri devam edince, polis Gezi Parkı eylemcilerini Çevik Kuvvet’e ait otobüse bindirerek bölgeden uzaklaştırdı. Eylemcilerin bölgeden uzaklaşması üzeri toplanan kalabalık da dağıldı. Polis, olası bir yeni bir olaya karşı Kültür Park ve Zafer Meydanı'nda önlemini artırdı.