İzmir'de LYS işkenceye döndü

Hafta sonu İzmir’de yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) 30 bine yakın öğrenci katılırken, İzmir-Ödemiş arasında işletilen trenlerde oluşan yoğunluk nedeniyle yolculuklar çileye dönüştü.

Sınav için cumartesi ve pazar günleri İzmir’e gidenlerin dönüş yolculuğunda trenleri tercih ettikleri gözlendi. Oluşan yoğunlukta üç vagonlu raybüs setlerinin yetersiz kaldığı ifade edilirken, istasyonlarda da iniş ve biniş sırasında sık sık tartışmalar yaşandı.

Basmane’den 12.20, 15.09 ve 17.10 saatlerinde Ödemiş’e hareket eden trenlerde vatandaşlar ayakta duracak dahi yer bulamadı. Bazı vatandaşlar tuvaletin de yer aldığı koridorlarda yere oturarak yolculuk yaptı. AÖF sınavı ve LYS dönemlerinde bu yoğunluğun her zaman yaşandığını kaydeden vatandaşlar, yetkililerden özellikle sınav dönemlerinde sefer ya da vagon sayısını artırarak çözüm bulmalarını istedi.

Vatandaşlar oluşan yoğunluğun zaman zaman tartışmalara da yol açtığını ifade ederek, hem vatandaşların hem de görevlilerin zor şartlarda yolculuk yaptığına dikkati çekti.