Gezi parkı olaylarında 193 göz altı

  Gözaltına alınanlardan 22'sinin olayları organize ettiği iddia ettiği iddia ediliyor. Aralarında Çarşı grubu üyeleri ile 2 doktorun bulunduğu 22 kişinin evlerine yapılan operasyonlarla gözaltına alındığı belirtildi. Gezi Parkı’na önceki gün yapılan polis müdahalesinin ardından dün Taksim civarında polis ile göstericiler arasında aralıklarla olaylar yaşandı.

  Olaylar sırasında gözaltına alınan 171 gösterici önce çeşitli polis merkezlerinde tutuldu. Dün akşam geç saatlerde ise Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne getirildiler. Haklarında, “Gösteri kanununa muhalefet, kamu malına zarar vermek, polise mukavemet"ten işlem yapıldığı öğrenilen 171 kişinin gün içinde adliye sevk edileceği öğrenildi.

22 KİŞİYE ORGANİZATÖR SUÇLAMASI

   Bu arada, başladığından beri olayların organizasyonunda bulunduğu düşünülen kişiler için örgütlü suçlara bakan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince dün operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, aralarında Çarşı Grubu üyeleri ile iki doktorun da bulunduğu 22 kişi evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı.

  Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulaması süren 22 kişi hakkında, “Şiddet eylemlerini organize etmek, kanunsuz eyleme çağrıda bulunmak" suçlamasıyla işlem yapıldığı belirtildi. Bu kişilerin 4 gün boyunca sorgulanacağı öğrenildi.