Enerji yatırımı yapılacak

  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "İki nükleer santral ve kömür olmak üzere 10 yılda 100 milyar lira tutarında 3 büyük enerji yatırımı yapılacak" dedi.

  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir televizyon programında gündeme ve enerji sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yıldız, Gezi Parkı olaylarına ilişkin, "Ağaçlar aradan çekildi, çevre gerekçesi yerini eylemlere bıraktı, bunu doğru bulamayız. Devletin huzuru, memleketin güvenliğini tehdit edenlere olumlu yaklaşma lüksümüz olmaz.

  Bundan sonrası makul olmaktan çıkmıştır" diye konuştu. Devletin sükunete ve büyümeye ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Yıldız, 11 yıllık kazanımların 11 günde berhava olmasına müsaade etmeyeceklerini ifade etti. "Türkiye olarak biz illa bir kamburla beraber mi yaşayacağız" diyen Yıldız, Türkiye’nin kendi ayakları üzerinde koşan bir ülke olmayı hak ettiğine işaret etti. Yıldız, çözüm sürecinin nihayetlenmesiyle Türkiye’nin handikabının kalmayacağını belirtti. Yıldız, "3-4 gün kadar önce AK Partili olduğu bilinen bir muhallebiciye bir çift giriyor, diyor ki ’Şekerimiz düştü bize bir tavuklu pilav getirir misiniz? Yoksa Allah belanızı versin’ diyor. Bunu garsona söylüyorlar.

  Bu ideolojinin ötesinde tehlikeli bir durumdur. Birbirinden farklı şeyler düşünebilirsiniz ama saygı göstermek zorundasınız" ifadelerini kullandı. Enerji Bakanlığı olarak 10 yılda yalnızca kömür santrallerine 1,5 milyar dolarlık çevre yatırımı yaptıklarını bildiren Yıldız, çevreye rağmen değil, çevreyle beraber iş yaptıklarını belirtti. Bakan Yıldız, "İki nükleer santral ve kömür olmak üzere 10 yılda 100 milyar lira tutarında 3 büyük enerji yatırımı yapılacak. Bu, sadece üç yatırımda enerji yatırımlarımızı iki katına çıkaracağımız anlamına geliyor. Bu aynı zamanda Türkiye ekonomisine de katkı sağlayacak, çünkü bu büyük yatırımlara hazine garantisi vermiyoruz" dedi.