''Akillere birşey olursa sorumlusu Bahçeli'dir''

AK Parti Hukuki İşler Sorumlu Başkanı Mehmet Ali Şahin çözüm sürecine ilişkin, "Bu Akil İnsanlardan birinin başına bir hal gelirse sorumlusu Devlet Bahçeli’dir" dedi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Mehmet Ali Şahin, Avrupa Türkiye Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül, Urfa milletvekilleri, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin, Tunceli illerinden il başkanları ve partililer katıldı.

Burada açılış konuşması yapan Mehmet Ali Şahin, MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. Doğu ve Güneydoğu’yu Bahçeli’nin kafasından sildiğini belirten Şahin, şöyle konuştu:

"AK Parti 81 vilayette var olan AK Parti, halkıyla beraber olan AK Parti ne siyasal Türkçülere, ne siyasal Kürtçülere bu ülkeyi böldürmeyecektir. Bu ülkenin teminatı AK Parti’dir. Vur de vuralım öl de ölelim. Dün yine İzmir’de böyle bir slogan, Bursa’da ’onunda zamanı gelecek’ demişti Devlet Bahçeli, dün diyor ki ’Akil insanlar bu sözle ürpermelidir’. Ne demek bu Sayın Bahçeli, zamanı gelince talimat verdiğinizde partinizin mensupları bu sloganı atanlar kimi vuracaklar, kimi öldürecekler. Kimi vurmak, kimi öldürmek için talimat vereceksiniz. İzmir’de Akil insanları hedef gösterdiniz. Onlar bu sözden ürkmeli dediniz. Bakın burada ilan ediyorum. Bu akil insanlardan birinin başına bir hal gelirse sorumlusu Devlet Bahçeli’dir."