Oğlunu ekmek almaya gönderip intihar etti

İzmir'in Hatay semtinde, polis memuru Behçet Altunışık, bankalara ve piyasaya olan borçlarını ödemek için yaptığı kredi başvurusunun da reddedilmesi üzerine bunalıma girdi. 8 yaşındaki oğlunu ekmek almaya gönderen, eşine de cep telefonundan 'Hakkını helal et, çocuğumuza iyi bak' yazılı mesaj yollayan Altunışık, tabancasını kalbine ateşleyerek yaşamına son verdi.

Eve geldiğinde Altunışık’ı kanlar içerisinde gören oğlunun ise komşularına gidip "Babamın kalbinden kan geliyor" diyerek yardım istediği öğrenildi. Olay, bugün saat 10.30 sıralarında, Hatay Semti, 231 Sokak'taki Hatay Polis Karakolu’nun üzerindeki polis lojmanın ikinci katında meydana geldi. 2 yıl önce Bilecik’ten İzmir’e tayini çıkan 39 yaşındaki Behçet Altunışık, Bütçe Şube Müdürlüğü’nde görev yapmaya başladı. Kredi kartlarına ve piyasaya olan borçları her geçen ay artan polis memuru Altunışık, bunları kapatabilmek için son çare olarak bankalara kredi başvurusunda bulundu.

KALBİNE YASTIK KOYDU, CANINA KIYDI

Ancak kredi başvuruları kabul edilmeyen Behçet Altunışık, büyük bir bunalımın içine girdi. Behçek Altunışık, sabah saatlerinde eşi Elif Altunışık’ı Alsancak Semti'ndeki işyerine gönderdikten sonra müdürlerini arayıp hasta olduğunu söylerek izin istedi. Altunışık, ardından da beraber kaldığı 8 yaşındaki oğlu E.A.’yı, ekmek almak için markete gönderdi. Bu sırada eşine de cep telefonundan 'Hakkını helal et, çocuğumuza iyi bak' mesajı yollayıp ses çıkmaması için göğsüne yastık koyduktan sonra da tabancasıyla kalbine ateş etti.

'BABAMIN KALBİNDEN KAN GELİYOR'

Bir süre sonra eve gelen E.A.’nın babasını kanlar içerisinde bulmasını ardından yine babasının meslektaşı olan komşusuna giderek, "Babamın kalbinden kan geliyor" diye yardım istediği öğrenildi. Lojmana giden polis ekiplerinin incelemesinde, meslektaşları Behçet Altunışık’ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Polis memurunun cenazesi, savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili soruşturmanın da devam ettiği bildirildi.