Aysal: "Kupayı alan önemlidir, veren değil"

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Beko Basketbol Ligi’nde şampiyon olan Galatasaray Medical Park takımına kupasının federasyon başkanı tarafından verilmemesi konusuna değinerek, kupayı kim verirse versin, bence alan önemlidir, veren değildir dedi.

Başkan Ünal Aysal, 22 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı öncesi üyelerle bir araya geldi. Sarı-kırmızılı kulübün Kalamış Tesisleri’nde gerçekleştirilen organizasyona çok sayıda kongre üyesi katıldı.Yaptığı kısa konuşmada, üyeleri genel kurula katılmaya davet eden Aysal, İstanbul’un sıkıntılı günler geçirdiğini ve bu nedenle müzik çalınmasına gerek duymadıklarını dile getirdi. Ayrıca Ünal Aysal, son dönemde futbolda yaşandığı gibi, dün de Beko Basketbol Ligi’nde şampiyon olan Galatasaray Medical Park takımına kupasının federasyon başkanı tarafından verilmemesi konusunu değerlendirdi. Kulüp olarak bu tutumlara alıştıklarını vurgulayan Aysal, "Böyle şeylerden kötü sonuçlar çıkarmamak lazım. Pozitif düşünelim. Negatif bir davranış olduğunu fikrine kapılırsak, kendimizi üzeriz. Ben önemsemiyorum. Kupayı kim verirse versin, bence alan önemlidir, veren değil" diye konuştu.

Aysal, hem futbolda hem de erkek basketbolunda sezonu şampiyon tamamlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Galatasaray şampiyonluklara alışmış bir kulüp. Ne ilk, ne de sonuncu kupa kazanıldı. İnşallah daha büyük kupalar kazanılacak. Önemli olan mutlulukların birlikte paylaşılması. Şehrimiz için pek de huzurlu bir gün değil ama bu sinerji bize güç veriyor. Artık keyfini çıkaracağız" ifadelerini kullandı. Aysal, "Bizi futbolda Şampiyonlar Ligi kupası keser. Hedefimiz o. İlk geldiğim gün söyledim ve oraya doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Ama hiçbir şey kolay değil. Daha sarf etmemiz gereken çok enerji var oraya ulaşmak için. Kesinlikle yönümüz, gideceğimiz yer, hedeflerimiz ve stratejimiz belli. Ne yapacağımızı önümüzdeki günlerde göreceksiniz" şeklinde konuştu. Aysal, transferle ilgili yöneltilen bir soru üzerine ise "Yanlış zamanda sorulmuş bir soru. Bunu 22 Haziran’dan sonra seçilecek Galatasaray Kulübü Başkanı’na sorarsanız, cevabını verecektir" demekle yetindi.