Bir grup daha Gezi eyleminden çekildi

  Hakan Özal yaptığı açıklamada, “Devam eden ve katılımcıların büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu Gezi Parkı eylemleri, hükümetimize ve tüm dünyaya mesaj vermiştir.

  Türkiye Gençlik Konfederasyonu merkezi Adana’da bulunan Akdeniz Bölge Teşkilatı Gezi Parkı eylemlerine katılım göstermiştir. Bu katılımlar tamamıyla demokratik hak kullanımı ve kamu düzenine saygılı çerçevede olmuştur. Türkiye Gençlik Konfederasyonu Akdeniz Bölge Teşkilatı yasalara ve kamu düzenine aykırı hiçbir faaliyetin içinde yer almamıştır. Bundan sonra düzenlenecek tüm demokratik hak kullanımlarında da bu ilkeye uygun davranacaktır.

  Hükümetimiz gençlerin sesine kulak vermiş, gösterilen demokratik tepkilere duyarsız kalmamıştır. Gezi Parkı eylemleriyle Türk Gençliği büyük bir demokrasi zaferi kazanmıştır. Ancak gerçekleşen demokratik eylemlerin dış mihrakların provokasyonu ile gerçek amacından saptığı gözlenmektedir. Eylemler kamu malına zarar veren, esnafın kepenk kapatmasına kadar giden bir boyuta ulaşmıştır. Turizm sektörü büyük darbe yemiş ve ülkemize gelen turist sayısı ve rezervasyonlarında azalma ve iptaller olmuştur. Bu kayıp ülkemizin milyar dolarlarına mal olmuştur.

  Ülkemiz bu eylemler ile kazandığı demokrasi zaferinin yanında ortaya çıkan kaos ortamı endişe oluşturmaktadır. Gelinen son durum ışığında Türkiye Gençlik Konfederasyonu Akdeniz Bölge Teşkilatı kazandığı demokrasi zaferinin haklı onurunu yaşayarak eylemlerine son vermiştir” dedi.