Altay'a 100 bin liralık jest

Altay Kulübü’nün 22 Haziran’da yapılacak seçimli olağanüstü genel kurulu öncesinde yönetim kurulu oluşturmak için Yüksek Divan Kurulu’na dilekçe veren Tamer Kanböre, adayların arka arkaya çıkması üzerine çalışmalarını durdurduklarını açıkladı. Başkan adaylarının Murat Bora Dülger olduğunu ve listenin de önemli ölçüde şekillendiğini söyleyen Kanböre, yönetime dışarından destek verecek geçmiş dönem başkanlarından Ahmet Taşpınar’ın da seçime en fazla iki liste ile gidilmesinden yana olduğunu söyledi.

Murat Bora Dülger ise adaylık süreci ve çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

BÜYÜK ALTAY CAMİASINA

“Ahmet Taşpınar’ın başkanlığındaki yönetime iki sezon önce bir grup arkadaşımla dışarıdan destek verdim. Amacım; yeniden onun başkanlığında görev alarak kulübümüz için çalışmaktı. Ancak gelinen noktada onun tecrübelerinden yararlanarak başkan adayı olmam konusunda fikir birliğine vardık. Çalışmalarımız devam ederken kongre sürecine girdik ve Yüksek Divan Kurulu ’na bildirim yapılacağı son gün, Tamer Kanböre’nin dilekçesiyle adaylığımızı açıkladık. Bu şekilde hareket etmemizin temel nedeni; başka hiçbir adayın resmen ortaya çıkmamasıydı.

Bizim dilekçemizi vermemizden hemen sonra ise 4 aday daha ortaya çıktı. Bu durum, bizim yeni bir karar almamızı gerektiriyordu. Bu şartlar altında 5 adaylı bir genel kurulun, Altay Kulübü’ne zarar vermekten başka bir şey getirmeyeceği fikrinde birleşerek adaylığımızı dondurma kararı aldık. Bugün çalışmalarımız ışığında kulübümüze bundan sonraki dönemlerde ve daha sağlıklı ortamlarda hizmet etmeye karar verdik. 100. yılını kutlamaya hazırlanan ve Türk futbolunda her dönem önemli değerlerin temsilcisi konumunda bulunan Altay Kulübü için başkan adayı olarak gösterilmem bana büyük gurur verdi.

Bu şartlar altında bile yapacak bir şeylerimiz olması düşüncesinden hareketle, kulübümüzün Altay Alsancak Stadı’nın kiralanmasından doğan borcunun 100 bin TL’sini, yola çıkacağımız arkadaşlarımız ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ödeme kararı aldık.

Şahsıma duyulan güven için camiamıza teşekkür eder, kulübümüzün bu tarihi genel kurulunda kazananın Altay Kulübü olmasını dilerim.”