Sağlıklı şehirler toplantısı ertelendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Sağlıklı Şehirler toplantısı, Dünya Sağlık Örgütü’nün talebi üzerine ertelendi. Talebi içeren mektup, dün akşam saatlerinde İzmir’e ulaştı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından her yıl sağlıklı şehirler ve ulusal ağlara yönelik düzenlenen “Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş ve Teknik Konferansı”, bu yıl 20 – 22 Haziran 2013 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecekti.

Ancak Dünya Sağlık Örgütü, bu toplantının ertelenmesini talep etti. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi Sorumlusu Dr. Agis Tsouros imzasıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na hitaben, 17 Haziran 2003 Pazartesi günü, akşam saatlerinde gönderilen mektupta, “Tarafınıza bu mektubu İzmir’de gerçekleştirilecek olan Konferans’ın ertelenmesine dair bir karar verildiğini bildirmek üzere büyük bir üzüntü ve hayal kırıklığı ile yazmaktayım. Konferans’ın organize edilmesi konusunda kentinizin gösterdiği üstün gayretlerin farkında olduğumu ve de hepimizin İzmir’e gelmeyi ne kadar çok istediğimizi belirtmek isterim. Bununla birlikte, Konferans için sonbahar aylarında alternatif bir tarih bulunmasının mümkün olacağını düşünmekteyim” ifadelerine yer verildi.