Binlerce insan sokağa döküldü

   Sokağa dökülen binlerce insan, hükümet aleyhinde gösterilerde bulundu. 200 binden fazla kişinin sokaklara döküldüğü Brezilya’da başkent Rio de Jenerio’da 100 bin kişi, Sao Paulo’da ise yaklaşık 65 bin göstericinin sokaklara döküldüğü kaydedildi.

  Gösteriler ulaşım ücretlerinin yaklaşık olarak 2 kat artması sonucu başlarken hükümet yetkilileri ise enflasyonun 2011 yılından beri yüzde 15.5 oranında arttığını ve fiyat farkının bu nedenle uygulandığını kaydettiler. Göstericiler ulaşımdaki artışın yanı sıra 2014 Dünya Kupası’na yapılan harcamaların eğitim ve sağlık gibi alanlara harcanması gerektiğini de belirterek paraların boşuna harcanmaması gerektiğini savundular.

  Göstericiler açıklamalarda ise, “Durumdan memnun değiliz, çocuklarımız için iyi okullara sahip değiliz, bu gösteriler politikacıların uyanması için tarih olacak” şeklinde açıklamalarda bulundu. Son verilere göre gösterilerin 11 şehre yayıldığını belirtilirken polis birçok yerde göstericilere biber gazı ve plastik mermilerle müdahalede bulundu. Yetkililer protestoların son 20 yıl içerisindeki en büyük ölçekli gösteriler olduğunu ifade ederken Spor Bakanı Aldo Rebelo ise Konfederasyon Kupası ve Dünya Kupası organizasyonlarının engellenmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.