İzmirliler kitap fuarına akın etti

Cihan DURAK/İZMİR, (DHA) - TÜM Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından bu sene 18’inci kez düzenlenen İzmir Kitap Fuarı, hafta sonu tatilini fırsat bilen kitapseverlerin akınına uğradı.

Bu yıl 18’incisi düzenlenen İzmir Kİtap Fuarı 'Kitabın Ege Yolculuğu' sloganıyla dün açıldı. Kültürpark Fuar Alanı içerisinde 1, 2 ve 3 Nolu hollerde 390 yayınevi stant açtı. Haftasonunu fırsat bilen kitapseverler organizasyonun düzenlendiği alana akın etti.

Kapı girişlerinde kitapseverlerin istedikleri yayınlara ulaşmasını kolaylaştırmak için katılımcı listesi ve yerleşim planlarının olduğu broşür dağıtıldı. Fuarda çok sayıda yazar okurlarıyla buluştu, kitaplarını imzaladı. Fuarda Penguen, Uykusuz ve Leman gibi karikatür dergilerinin stantları kitapseverlerden yoğun bir ilgi gördü.

BALBAY'IN KİTABINI, CHP'Lİ HÜLYA GÜVEN İMZALADI

'Balbay’a Özgürlük Girişimi' tarafından açılan stant da ilgi gösterilen yerlerden biri oldu. Mustafa Balbay’ın son kitabı 'Yargıtatör'ün tanıtımının yapıldığı stantta, Toprak Sahne Tiyatrosu oyuncuları 'Yargıtatör' kitabından bazı bölümlerini sahneledi. Balbay’ın kitaplarını ise temsili demir parmaklıkların arkasında CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven imzaladı. Son günü 28 Nisan olan kitap fuarında söyleşi, panel, şiir, dinleti ve çocuk programlarının aralarında yer aldığı 100 etkinlik gerçekleştirilecek. Girişin ücretsiz olduğu kitap fuarı her gün 11.00- 20.00 arasında ziyaret edilebiliyor.