Kılıçdaroğlu : Kendi ülkesini savaş alanına döndürdü

   Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Komşularla yaptığı kavgayı yurtiçinde yapıyor. Ve öyle bir noktaya geldi ki, kendi ülkesini savaş alanına döndürdü" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, "Toplumu susturmak istediler.

  Tüm baskıları kurdular. Yandaş sendikalar oluşturdular. Ve öyle bir noktaya geldiler ki üçüncü evreye geçtiler. Sadece bir sendikadan örnek vermek isterim size. AKP döneminde üye sayısı yüzde 70 artan bir sendika var. Baskı kurarak, onları alıp burada konuşlanacaksınız, üye olmazsanız gereğini yaparım diyen anlayışı kabul etmeyiz" dedi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi öyle bir noktaya getirdiler ki yazarlar kendilerine oto sansür uyguladılar. Ve sonra bir başka sürece geldiler. Doğrudan sokaktaki vatandaşa mdahaleye geldiler. Ülke Başbakan'ı öyle bir noktaya geldi ki, kadınların kaç çocuk doğuracağına karar verir noktaya geldi. Bunun üzerine zaten toplum patladı.

  Gezi Parkı eylemine 76 ilden destek geldi. Dünya Türkiye gerçeğini öğrenmeye başladı. Bu süre içinde CHP olarak hiç bir zaman olayların içinde olmadık. Bu bir halk hareketiydi, halk hareketine destek olmaya çalıştık. Bu çocukları bir dinleyin dedik. Ben dinlemem diyor. Dinleyeceksin arkadaş sen! Bizim uyarılarımız oldu. 'Provokasyonlara gelmeyin' dedik. En büyük provokatör bu ülkenin Başbakan'ı dedik. Üç haftadır olaylar devam ediyor. Vekillerimiz polisle göstericiler arasına girdiler. Konuştular. Demokratik bir eylemi orantısız güçle sonlandırmayın dediler. Eski bir milletvekilimiz bir provokatörle kavga etme noktasına geldi" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, "O gençler yine de polis kardeşlerine el uzattılar, karanfil verdiler. Biz sizinle çatışmak değil, özgürlük ve demokrasi istiyoruz dediler.

  Geldiğimiz nokta iç açıcı bir nokta değil, ölümler oldu. Sakat kalanlar oldu. Onlar bizim insanlarımız. İstanbul'da gözünü kaybeden bir kızımızı ziyaret ettim. Çöp bidonunun arkasına saklanmıştım, annemle Taksim'e gezmeye gelmiştim diyor. Yazık günah değil mi? Bunun hesabını kim verecek? Kimden sorulacak bunun hesabı? Ne diyelim. Nasıl bir politikadır bu? Komşularla yaptığı kavgayı yurtiçinde yapıyor. Ve öyle bir noktaya geldi ki, kendi ülkesini savaş alanına döndürdü. Polis takviyesi yapıldı. Şimdi asker de indirdi. İster polisinle gel, ister askerinle gel, ister yandaşınla gel. Eğer bu ülke özgürlük istiyorsa kim olursa olsun ona kulak kabartmalıyız. Demokrasi istiyorsa tüm kurallarıyla yaşama geçirmeliyiz. Esnaf büyük zarar görüyor. Alışveriş yapamıyorum, kepenkleri indirdim diyor.

  Taksim'deki olaya hiç müdahale edilmeseydi bu olay olacak mıydı? Buraya orantısız güç kullanıldı, özür diliyoruz deseydiniz böyle olur muydu? Olayları buraya getiren kim? Siz de biliyorsunuz ben de biliyorum" dedi. Kılıçdaroğlu, "Hiç bir anne çocuğunun saçının teline zarar gelmesini istemez. O nednele o anneler Taksim'e geldiler. Hepsinin ellerinden hürmetle öpüyorum. O çocukları zalimlere yedirmeyeceğiz. Diktatörün hırpalamasına izin vermeyeceğiz. Bizim vekillerimiz hastanelerde onları ziyaret ettiler. Sorunlarına sahip çıktılar. O çocukların masum eylemlerine hepimiz saygı duymalıyız. Düşünün Avrupa Birliği'nden Sorumlu Bakan 'bu saatten sonra Taksim'e çıkan teröristtir' diyor. Hangi akla hizmet bunu söylüyor. O gençlere sesleniyorum; siz kazandınız, recep Tayyip Erdoğan yenildi.

  Sevgili gençler öyle bir tarih yazdınız ki, dünya size destek oldu. Öyle bir tarih yazdınız ki Mustafa Kemal'İn çocukları oldunuz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, "Tayyip Erdoğan halka karşı yürüttüğü savaşı kaybetti. Etrafındakiler gaz veriyorlar. Mitingler düzenliyorlar. Belediye otobüsleriyle adamlar taşıyorlar. Sadece Türkiye'de değil, sen dünyada da kaybettin. 21. yy'ın dünyası diktatörlere kapalıdır. O gençler çok iyi biliyorlar; Zalimin zulmü varsa mazlumun Allah'ı vardır. Diktatör şöyle birisidir, gece ormanda gezen elinde silah olan adama benzer. Nerde bir çıtırdı görse hemen ateş eder. Türkiye'de içinde bulunduğumuz durum bu. Birisi laf ediyor, hemen polis her şeyi kendisine bağlıyor. Herşey kibir üzerine. Şeytanı kıskandıracak kibire sahip" dedi.