Türkiye'nin fay hatlarıyla oynanmak isteniyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, Taksim'deki Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak, "Burada bütün mesele herkes sözünü söyledi. Biz artık sokaklar boşalsın diyoruz. Boşalsın ki daha yapacak çok işimiz var. Bir hususu özellikle belirtmek istiyorum. Türkiye'nin fay hatlarıyla oynanmak isteniyor. Bu fay hatlarıyla oynanmasın diyoruz" dedi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan istişare toplantısına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, ETSO başkanı Lütfü Yücelik, ETB (Erzurum Ticaret Borsası) Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu ile üyeler katıldı.

Hisarcıklıoğlu, bugünlerde en büyük sıkıntının Gezi Parkı nedeniyle başlayan eylemler olduğunu söyledi. Herkesin fikrini istediği şekilde, düşündüğü şekilde söyleyebilmesini gerektiğini anlatan Hisarcıklıoğlu demokraside insanların beğenmeme, protesto hakkı olduğunu anımsattı. Protestoların yazılı bir kurala göre yapılması gerektiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Bu beğenmeme, protesto hakkını muhakkak yazılı olan kurallara göre yapıyor olmak lazım. Yani kanun, yönetmelik neyi müsade ediyorsa ona göre yapıyor olmak lazım. Öbür türlü 'selamun aleyküm' deyip sokağa çıktığınız zaman 3 kişi, 5 kişi, 20 kişi bu sefer kaos ortaya çıkıyor. Kaos çıktığı zaman da hem içeride hem dışarıda hepimize büyük zarar veriyor. En başta büyük zararı tüccarlar, sanayiciler, esnaf kesimi görüyor. Bize bağlı olarak işçi, çiftçi kardeşlerimiz zarar görüyor. Bu bütün ülkenin tamamının zarar görmesi demektir. Burada bütün mesele herkes sözünü söyledi. Biz artık sokaklar boşalsın diyoruz. Boşalsın ki daha yapacak çok işimiz var. Bir hususu özellikle de belirtmek istiyorum. Artık Türkiye'nin fay hatlarıyla oynanmak isteniyor. Bu fay hatlarıyla onanmasın diyoruz. Bizim hergün daha fazla birbirimize kardeşlik içinde sımsıkı dayanışma içinde olmamız lazım. Bu yüzden çok büyük zararlarımız var. Hem içeride hem dışarıda. Artık tüm üyelerimizde diyor ki 'bu iş yeter artık.' Herkes söyleyeceğini söyledi. Bu kapsamda yarın tam sayfa ilanlarımız çıkacak. İşçi, memur, esnaf, ziraat odaları, iş dünyasının diğer kuruluşları, bankalar birliği gibi STK'larla hep beraber bir çalışma yaptık. Yarın çıkacak ilanda inşallah herkes de bizim söylediklerimize dikkat eder" diye konuştu.