Özgür, artık okula gidebilecek

Samsun'un Tekkeköy İlçesi’nde naylon brandalarla yaptıkları derme çatma barakada 58 yaşındaki babaannesi Nurten ve 60 yaşındaki dedesi Ahmet İşçi ile birlikte yaşayan 9 yaşındaki Özgür B.'ye Türkiye'nin her yerinden yardım yağdı.

Kıyafeti olmadığı için 1.5 aydır okula gidemediğini dile getiren Özgür, "Çok mutluyum artık arkadaşlarım benimle dalga geçemeyecek ve ben de okula gidebileceğim" dedi. Samsun’un Tekkeköy İlçesi’nde yaşayan ve kıyafetleri olmadığı için 1.5 aydır okula gidemeyen 9 yaşındaki Özgür B.’nin yüzü artık gülüyor.

4 yıldır naylon brandalarla yaptıkları derme çatma barakada babaannesi Nurten ve dedesi Ahmet İşçi ile yaşayan Özgür B.'nin dramını öğrenen duyarlı kişiler, çocuğa yardım elini uzatabilmek için seferber oldu.

Çeşitli dernek ve vatandaşlar tarafından aileye giyim, gıda ve ev aletleri yardımı yapılırken, bu duruma en çok Özgür B.’yi sevindi. Kıyafetlerinin kirli olması nedeniyle arkadaşlarının kendisiyle dalga geçtiğini, bu nedenle de 1.5 aydır okula gitmediğini söyleyen Özgür B., "Elbise ve yiyecek yardımı yaptılar. Kıyafetlerim kirli olduğu için okulda arkadaşlarım benimle alay ediyordu. Artık kıyafetlerim geldi ve ben de okula gidebileceğim. Okulda kimse benimle alay edemeyecek. Yardım eden herkese teşekkür ediyorum" dedi. Gelen yardımların kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen babaanne Nurten İşçi ise "Yardımlar geldi. Torunumun da yüzü güldü. Ocak, yağ, zeytin getirdiler. Allah yetkililerden ve yardım edenlerden razı olsun. Elbiseleri yokken okula gönderememiştim. Şimdi kendim götüreceğim" diye konuştu. Diğer taraftan bir yardım derneği de aileye bir ev yapacaklarını açıkladı.