Ertuğrul Günay istifa mı ediyor?

Kültür ve Turizm eski Bakanı, Ak Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, bugün saat 11.00’de Meclis’te basın toplantısı yapacak. Peki ama Günay, partisinden istifa ettiğini mi açıklayacak?Basın toplantısına saatler kala aradığımız Günay, “İstifa mı edeceksiniz” sorumuza, “Hayır, istifa değil; son günlerde sosyal medyada yazdığım olayların derli toplu bir değerlendirmesini yapacağım” yanıtını verdi.

Gezi Parkı olayları sonrasında TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı konuşma yapmak istemiş ancak partisi tarafından buna izin verilmemişti. Dün yapılan Ak Parti Grup toplantısına da katılmayan Günay, dün saat 14.45’te basın toplantısı yapacağını duyurmuş, ancak ardından bunu iptal etmişti. Tüm bu gelişmeler Günay’ın istifa edeceği söylentilerine neden olurken, Günay’ın basın toplantısını dün 4 partinin de grup toplantısı olması nedeniyle ertelediği açıklandı. Ertelenen toplantı bugün saat 11.00’de yapılacak. Toplantı öncesi aradığımız Günay’a, “Bu bir istifa toplantısı mı olacak” sorusunu yönelttik. Günay, “Hayır, istifa değil; son günlerde sosyal medyada yazdıklarımın derli toplu bir değerlendirmesi olacak” dedi.

BAŞBAKAN'A ‘BIRAKIN BİZİ PROTESTO ETSİNLER’ DİYE SESLENDİ

Gezi Parkı olayları süresince attığı tweetlerle dikkat çeken Günay, son olarak polisin Cumartesi günü yaptığı sert müdahalenin ardından, Pazar günü Başbakan Erdoğan’a hitaben Twitter'da şöyle yazmıştı: "Dicle kıyısında kaybolan kuzunun hesabını adl-i İlahi'nin Emir'den soracağına inanan bir yurttaş olarak Sn Başbakan'ımıza açık arzımdır: 31 mayıs cuma sabahının gereksiz şiddeti bir çevre eylemini kitlesel tepkiye, istenmez olaylara dönüştürdü. Bundan hepimiz, ülkemiz zarar gördü. Dün de görüşmelerinizden ve mahkeme sonucunu bekleyeceğinizi söylemenizden sonra sağduyu çağrıları yapılırken, yine talihsiz olaylar yaşandı.

Bütün bu olaylar sizin bilgi ve talimatınızda değilse, hepimize, ülkemize, demokrasimize tuzak kuruluyor. Aksini düşünmek beni korkutuyor. Allah rızası için, bu gerginliği düşürün. Bırakın meydanlarda bizi protesto etsinler; bağırsınlar. Yeter artık! Ölüm acı gözyaşı olmasın! Büyük bir hayal kırıklığıyla alanlara dökülen insanların önemli bir kısmının Anayasa oylaması ve 2011'de bize oy verdiğini biliyor musunuz? Bir kez daha haykırıyorum: "Bir topluluğa duyduğunuz öfke sizi adaletsizliğe yöneltmesin. Ve… Merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez.”

AKDOĞAN: BİZİ ÇOK ÜZDÜ

Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, TV 24 Kanalında, Günay’ın sosyal medyada yazdıklarının anımsatılması üzerine, “"Bir insanın ne dediği kadar nerede dediği, ne zaman dediği, nasıl dediği de önemlidir. Ben daha ileri şeyler söylemek, istemem ama bizi çok üzdü. Ak Parti camiasında büyük bir kitlenin bundan üzüntü duyduğunu biliyorum. Bu eleştirileri doğru zemin ve ortam içerisinde yapmak lazım" dedi. (Hürriyet)