94 eylemci adliyede

  Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Çarşı grubuna yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 20 kişinin de bulunduğu 94 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

   Hafta sonu meydana gelen olaylarda gözaltına alınan şüphelilerden emniyetteki sorguları tamamlanan 74 şüpheli, sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra ifadelerinin alınacağı 7. kata çıkarıldı. Şüphelilerin sorguları İstanbul Cumhuriyet Savcıları Nazmi Okumuş, İsa Dalgıç ve Tamer Tabel tarafından yapılacak.

  Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından adliyeye getirilen 20 şüpheli ise, Ergenekon ve Hrant Dink soruşturmasını yürüten TMK 10. maddeyle yetkili Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından sorgulanacak. Gezi Parkı eylemlerinin başladığı günden bu yana gözaltına alınan 583 kişi adliyeye sevk edilmişti. SDP MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklanmış, 579 kişi ise serbest bırakılmıştı.