Yenilikçiler projeler sergi alanına sığmadı

Gençlerin, yenilikçi fikirleri de projeleri de sergi alanlarına sığmadı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, Mimarlık Bölümleri ile Moda İşletmeciliği Uzmanlık Alanı son sınıf öğrencilerinin mezuniyet projeleri, görkemli bir kokteyl ile açıldı. İEÜ Balçova Kampüsünde D Blok diye adlandırılan, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi akademisyenleri ve öğrencilerinin mimarlığını, tasarımcılığını üstlenerek, yapımı sırasında da çok ses getiren binada birinci ve zemin katlar sergi alanı için yeterli olmadı.

Otoparkın da bir bölümü sergi için kullanıldı. Her bir stantta yenilikçi fikirlerle dolu, tasarım süreçleri çözümlenmiş, işler haldeki parlak projeler yer aldı. Kimi La Fontaine masalından yeni bir evrene sürüklerken kimi İzmir'in kent dönüşümü için ortaya koyduğu fikirler ve çözüm önerileriyle izleyicileri hayran bıraktı.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi son sınıf öğrencilerinin mezuniyet projelerinden oluşan sergiyi gezdi. Rektör Prof. Dr. Baltacıoğlu, Endüstriyel Tasarım Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Atakan Horasan’ın araçların karda, kumda ve çamurda sürüşe imkan veren lastik aparatlarını üreterek, uygulamasını yaptığı ATV aracına bindi, tasarımcılara destek verdi. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinin yenilğe açılan tasarım kapısı olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Baltacıoğlu, “Günümüzde herkes her şeyi üretiyor. Farklılığınız, katma değeriniz ancak tasarımla anlaşılacaktır. Yarınların yaratıcı tasarımcılarını mezun ediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Diplomanızı alın ve dünyayı kucaklayın çünkü aldığınız eğitim bunu sizlere fazlasıyla sunuyor” dedi. Sergi, haftasonuna kadar yeni tasarımları merak eden izleyiciler için açık kalacak.