Kablo hırsızlığı operasyonunda 14 gözaltı

  Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Muğla ile ilçeleri Bodrum, Milas ve Yatağan’da, enerji nakil hattı, Telekom ile GSM operatörlerine ait baz istasyonlarındaki kabloların kesilerek çalınması üzerine harekete geçti.

  Bir hafta süreyle şüphelileri teknik ve fiziki takibe alan jandarma, oto-kiralama şirketleri ile bağlantılı olan şüphelilere yönrelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 10 kişi Milas’ta, 4 kişi de diğer ilçe merkezlerinde jandarma tarafından gözaltına alındı.

  Operasyonda, 1 tona yakın yakılmış haberleşme kablosu, 1 tabanca, 10 kök hintkeneviri, 21 GSM operatörlerine ait akümülatör, 200 litre motorin, 250 metre enerji nakil kablosu, 40 metre haberleşme kablosu, enerji nakil hatlarının kesilmesinde kullanıldığı belirlenen 7 demir makası, 15 kazma, kürek ve maket bıçağı ve eldivenler ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin çaldıkları kabloları Milas'ta bir hurdacıya sattıkları saptandı. Şüphelilerin sorgularının sürdüğü, gözaltı sayısında artış olabileceği bildirildi.