Milletvekiline iftira suçlaması

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün, Gezi Parkı olaylarında attığı tweetlerle ’halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği’ gerekçesiyle cezalandırılmasını istedi.

Turan, konuya ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Gezi Parkı eylemlerinin muhalefetin beklenen olgunlukla değerlendiremediğini belirten Turan, CHP’li vekillerin eylemlerde yaptıklarına karşın partinin disiplin kurulunun bir işlem yapmamasını eleştirdi.

En son CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün’ün twetter hesabından Suriye’de ölen bir çocucuğun fotoğrafını koyarak, Taksim’de yaşanmış bir olay gibi gösterdiğini, altına da ‘Faşist diktatörün polisinin plastik mermileriyle öldürülen çocuk’ tweetini attığını belirten Turan, “Bu sorumsuz tweetler CHP’nin tek parti yıllarında atılmış olsaydı, malum milletvekili şu an istiklal Mahkemeleri’nde akıbetinin ne olacağını bekliyor olabilirdi. 2002 AK Parti iktidarı öncesinde atılmış olsaydı, Devlet Güvenlik Mahkemelerinde çok ağır ceza talepleriyle yargılanıyor olurdu. Bugün bu kadar pervasız ifadelerde bulunup diktatörlük ithamında bulunmak, siyasi ahlaktan öte zeka problemidir” dedi.

Aygün’ün sözlerinin bir milletvekili ve vatandaş olarak kendisini rahatsız ettiğini ve bu nedenle suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Öte yandan Turan, suç duyurusu dilekçesinde Aygün’ün hakaret, iftira, halkı kine, düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama suçundan cezalandırılmasını istedi.