CHP’li vekilden şok iddia !

  CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Gezi Parkı olaylarına ilişkin, "Sahte delillerle sosyal medya soruşturulması başlatılmaktadır" dedi.

  Tezcan, CHP’nin TBMM Adalet Komisyonu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Hükümetin sokakta gelişen olaylara karşı sadece şiddet yöntemini benimsediğini ileri süren Tezcan, bunun sonucunda binlerce kişinin yaralandığını, ölenlerin olduğunu söyledi. Olaylara ilişkin yapılan gözaltıları eleştiren Tezcan, "İktidar eliyle yeni bir sürek avı başlatılıyor. Sahte delillerle sosyal medya soruşturması başlatılmaktadır” dedi. Twitter ve Facebook mesajları üzerinde iktidarın düzmece bir terör örgütü yaratmaya çalışacağını öne süren Tezcan, “İktidar, sosyal medyada insanların birbirine attığı hatta atmadığı mesajlar üzerinden binlerce sanıklı düzmece bir soruşturma hazırlığı içinde. Bunların örneklerini daha önce görmüştük.

  Bu gençlere sahip çıkmalıyız. İktidar hoyratça, korkunç bir saldırıyla bu gençleri yok etmeyi planlıyor. İktidar, yıkılan korku duvarını tekrar örmek için dijital bir terör yaratma peşinde. Şimdiden ilan ediyoruz; bu başlatılan soruşturmalar gayrimeşrudur. Bunlara dayanılarak hazırlanacak iddianameler de gayrimeşru olacaktır" diye konuştu. Tezcan, Adalet Komisyonu’nun Türkiye’nin ihtiyacı olan yasa tekliflerini görüşmek yerine eften püften konuları ele aldığını belirterek, bu nedenle iki gündür komisyon toplantısına katılmadıklarını söyledi.