Ulusu'dan Demirören'e sert cevap

   TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören’in Ankara’da dün yapılan mali genel kurulda federasyonun parasıyla Bodrum’da tatil yapmakla suçladığı eski TFF başkanı Kemal Ulusu, sert açıklamalarda bulundu.

   Federasyonu 1984-1986 yılları arasında yöneten Kemal Ulusu, açıklamasında Demirören’i istifaya ederken şöyle dedi: "Kongrede lavaboya gittiğim sırada Yıldırım Demirören benimle ilgili konuşmuş. Bodrum benim tatil yaptığım değil, yaşadığım ve öleceğim yer. Ne başkanlığım ne de koordinatörlüğüm döneminde federasyonun bütçesinden şahsi giderlerim için tek kuruş harcamadım. Demirören’in morali bozuk. Hezeyana kapıldı.

  Beşiktaş’ta olduğu gibi kaçarak değil, görevini yüz akıyla bırakarak ayrılsın. Eğer devam etmeye niyeti varsa Mehmet Aydınlar gibi çıksın güven tazelesin." Yıldırım Demirören’in eleştirisine genel kurulda yaptığı konuşma nedeniyle hedef olduğunu belirten Kemal Ulusu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yanlış bulduğum konuları belirtmek için görüş bildirdim. UEFA ile ilişkilerimizin ne olacağını sordum. Kupa kazanan takımlara Demirören’in bizzat kupayı vermemesini eleştirdim. Tahkim ve Disiplin Kurulu kararlarının tepki çektiğini belirttim. FIFA sıralamasında 8'incilikten 54'üncü sıraya düşmemize sitem ettim. Futbolumuzdaki gerilemeye dikkat çektim.

  Ardından Haluk Ulusay ile birlikte dışarıdayken Demirören’in ithamına maruz kaldım. Başkanlığım döneminde maçlar için yurtdışına bile gitmedim. 1994 yılından bu yana Bodrum Gündoğan’da yaşıyorum. "Ölürsem beni Gündoğan’a gömün' diye vasiyetim bile var. Demirören’in üslubuna yakışan konuşması beni şaşırtmadı. Danışmanlarından aldığı yanlış suflelerle bana yüklendi ancak çok büyük hata yaptı. Onun tarzına benim terbiyem müsade etmez." Yıldırım Demirören’in kendisini özür dilemek için aramadığını belirten Kemal Ulusu, "Keşe açsa da özür dilese. Hatadır, der, öperim. Gençtir, çocuğum yaşındadır. Biz büyük affediciyizdir" ifadesini kullandı.