Tecavüzle zanlıları serbest kaldı Bingöl ayağa kalktı

Bingöl'de 2 yıl önce 16 yaşındaki E.A. adlı kıza tecavüz ettikleri gerekçesiyle tutuklu yargılanan 4 uzman çavuşun bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu serbest kalması, kentte tepkilere yolaçtı.

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden haberleşen yaklaşık 1000 kişi, Adliye önünde toplanarak protesto gösterisi yaptı. Solhan İlçesi'nde 16 yaşındaki E.A., geçen ay Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, 2 yıl önce uzman çavuş Y.A. tarafından kaçırılarak cinsel istismara uğradığını, daha sonraki tarihlerde defalarca uzman çavuş Y.A. ve arkadaşları İ.Y., M.T., M.K. ve soyadını bilmediği H. adlı diğer uzman çavuşların cinsel istismar ve tecavüzüne uğradığını belirterek, söz konusu kişilerden şikayetçi oldu.

Başvurudan sonra açılan soruşturma kapsamında tutuklanan uzman çavuşlar Y.A., İ.Y., M.T. ve M.K.'nın bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması, Bingöl'de tepkilere yolaçtı. Haberi duyanlar, twitter ve facebook üzerinden birleşerek Bingöl Adliyesi önünde toplandı. Burada toplanan yaklaşık bin kişi adına konuşan İHD Bingöl Şube Başkanı Mehmetcan İnce, kararın vahim olduğunu belirterek, "Bu gün adliyenin önünde toplanmamızın nedeni, çok vahim bir durumla karşı karşıya olduğumuz ve dünyada hiçbir vicdanın, hiçbir felsefenin, hiçbir dinin kabul edemeyeceği, hoş göremeyeceği bir vaka.

Çocuk denilebilecek çağda, yaşta olan bir insana yapılan bu zulmü, bu durumu, yani hangi mahkeme bunu yargılar da böyle faillerini serbest bırakır. Bu nasıl bir adalettir? Böyle bir adalet olmaz. Yani böyle bir çifte standart olmaz. Böyle suçun cezasız kalması düşünülmemeli" dedi. Yapılan konuşmaların ardından kalabalık grup, slogan atarak valilik binasına kadar yürüdü. Valilik binasının bulunduğu Dörtyol Mevki'ine gelen kalabalık grup, olaysız dağıldı.