Dünya Kupası bu illerde oynanacak

   FIFA tarafından 19’uncusu düzenlenecek olan U20 Dünya Kupası müsabakaları 21 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

  Müsabakalara Bursa, Gaziantep, Rize, Trabzon, İstanbul, Kayseri ve Antalya ev sahipliği sapacak. Futbol müsabakasının Antalya ayağıyla ilgili Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Akdeniz Bölge temsilcisi Cansel Çevikol Tuncer valilik toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenledi. Müsabakaların özellikle Antalya için önemli olduğunu belirten Vali Öztürk, karşılaşmalarda stadın dolmasının kent için önemli olduğunu söyledi. 7 il içerisinde Antalya’nın üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Vali Öztürk, "Antalya kendisine yakışanı yapmalı.

  Diğer 6 ilden geri düşmemeli. Toplamda 32 bin civarı bilet satılmalı. Şimdiye kadar yarıdan çoğu satılmış durumda. Geriye kalan kısmını ise hemşerilerimiz tarafından satın alınması ve satın almakla da olmaz özellikle maçlara gidilmeli. Bizim bundan sonra uluslararası yer alacağımız organizasyonlar da bu belki de bir kriter olacaktır. Ülkemizin daha iyi günler de daha iyi şampiyonalara organizasyonlara ev sahipliği yapacağımızın bilincinde olmamız lazım. Burdur ve Isparta illerinin buraya yakın olması nedeniyle burayı tercih etmelerini de bekliyoruz” dedi.

ÜCRETSİZ SERVİS TFF

  Akdeniz Bölge Temsilcisi Cansel Çevikol Tuncer’de, müsabakalarla ilgili havalimanından başlayıp kent merkezinin değişik noktalarında bilgilendirici reklam ve tanıtım çalışmaları yaptıklarını belirtti. Tuncer, “Antalya’nın özellikle yaz mevsiminde her ülkeden ziyaretçisi olan bir şehir. Bu tür organizasyonlarla Antalya’yı daha da dikkat çekici hale getirmek istiyoruz” dedi. Yapılacak maçları izlemek isteyen seyirciler için ücretsiz servis hizmeti düzenlediklerine de değinen Tuncer, “Servis imkanı sağlama konusunda valiliğimiz bize öncülük ediyorlar. Belediyelerimizden tur otobüsleri temin ediyoruz. Ücretsiz olarak stadyuma ulaşımı sağlayacağız” dedi. Açıklamanın ardından TFF Akdeniz Bölge Müdürü Cansel Çevikol Tuncer tarafından Antalya Valisi Sebahattin Öztürk’e temsili bir bilet hediye edildi.