Çarşı'da tutuklama var

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili gözaltına alınan aralarında Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın liderlerinin de bulunduğu 20 şüpheliden 2’si tutuklandı.

Çarşı grubunun liderlerinden Bülent Ergenç ve Cem Yakışkan ile Güray Sezmen’in 50 bin lira kefalet ve haftada bir gün imza karşılığı serbest bırakılmasına karar verdi.

Gezi olaylarına ilişkin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde aralarında Çarşı grubu liderlerinin de bulunduğu 20 kişiyi gözaltına almıştı. Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine sevk edilmişti. Şüpheliler burada Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından sorgulanmıştı. Savcı Akkaş Çarşı grubu liderlerinden Numan Bülent Ergenç ve Cem Yakışkan ile Halil İbrahim Erol, Güray Sezmen, İbrahim Halilullah Turan ve “Suç örgütü üyesi olmak, Kanuna uymamaya tahrik ve kamu malına zarar vermek” suçlarından tutuklanmalarını talep etmişti.

Savcı Akkaş ayrıca serbest bıraktığı 15 şüpheliden 7’sine adli kontrol uygulanmasını talep etmişti. Nöbetçi hakimlik, 7 şüpheli hakkında talep edilen adli kontrol uygulanmasını kabul ederek 7 şüphelinin haftada bir gün karakola giderek imza atmalarını hükmetti. İbrahim Halilullah T. ile Halil İbrahim E. “silah ve mermi bulundurmaktan” tutuklanırken, Çarşı grubunun liderlerinden Bülent Ergenç ve Cem Yakışkan ile Güray Sezmen’in 50 bin lira kefalet ve haftada bir gün imza karşılığı serbest bırakılmasına karar verildi.