Gündoğdu'da 'Duran Adam' eylemine destek

     Taksim Gezi Parkı'na yapılan müdahale sonrası tepkisini gösteren Erdem Gündüz'ün 'Duran Adam' protestosuna İzmirliler'den yoğun destek geldi. Kentin çeşitli ilçe ve semtlerinde hareket eden vatandaşlar, Gündoğdu Meydanı'ndaki Cumhuriyet Ağacı heykeli önünde biraraya geldi. Heykel önünde toplanan vatandaşlar hareketsiz durup konuşmayarak hükümete tepkisini gösterdi.  4

ÇARŞIYA DESTEK SLOGANLARI

   Sosyal medyadan organize olan çok sayıda vatandaş da ayrıca Gündoğdu'da 'Duran Adam' protestosunun dışında farklı bir etkinliğe imza attı. Bornova, Buca, Karşıyaka ve Konak'a bağlı Göztepe Semti'nden gelen ve üzerlerine 'Mücadele bitmedi asıl şimdi başlıyor' ve 'Bu direniş canlarını yitirenler ve yaralılar içindir' yazan pankartlar yapıştıran göstericiler, akşam saatlerinde alana girdi. Tek sıra insan zinciri oluşturarak 30 dakika boyunca meydanın etrafında yürüyen topluluk sloganlar eşliğinde meydanı terk etti.

  Bu topluluğun alandan ayrılmasından sonra meydanı taraftar grupları doldurdu. Beşiktaş Çarşı grubuna destek sloganları eşliğinde alana giren İzmirli taraftarlar, burada saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. İki saat boyunca meydanda kalan yaklaşık 200 taraftarın alandan ayrılmasıyla Gündoğdu Meydanı'ndaki yoğunluk azaldı. Şuana kadar yapılan prostestolarda herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı belirtildi.