Diksiyon kursu Nazım Hikmet ile final yaptı

Karşıyaka Belediyesi’nin diksiyon kursu kursiyerlerinin şiir ve şarkılarıyla gerçekleştirdikleri “Nazım Hikmet’ten Davet” etkinliği ayakta alkışlandı. Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, ülkemizin yetiştirdiği en büyük şairlerden olan Nazım Hikmet’in şiirleri okundu, şarkıları söylendi. Karşıyaka Belediye Konservatuarı bünyesinde geçtiğimiz yıl Ekim ayında başlayan diksiyon kursu sona erdi.

Bir sezon sahne eğitimi alan farklı mesleklerden oluşan kursiyerler, ilk kez sahneye çıkarak yeteneklerini sergilediler. Gece için özel hazırlanan kursiyerlerin kimisi mavi gözlü dev adam Nazım’ın memleket hasreti kokan şiirlerini yorumladı, kimisi de bestelenen şarkılarını söyledi.

Kıvılcım Erdem Karadayı yönetiminde hazırlanan gecenin müziklerini de Ahmet Karadayı hazırladı. Etkinlik sonunda gösteriye katılanlara katılım sertifikaları verildi. Salonu dolduran Nazım Hikmet sevdalısı izleyiciler gösteriden çok etkilendiklerini belirterek “ Şiir ve şarkılarla bütünleşen gece bizleri duygulandırdı. Güzel ülkemiz için yazılmış şiirler duygu yüküyle sunuldu. Emeği geçenleri kutluyoruz” dedi. Karşıyaka Belediyesi diksiyon kursunun yeni dönem kayıtları 15 Ağustos’ta başlayacak.