Kadın öğretmen ’sahte komisere’ 27 bin lira kaptırdı

Adana'da İngilizce öğretmeni Elif Karaçay’ı (34) telefonla arayan bir kişi, kendisini ’komiser İlker’ olarak tanıtıp, yanında da polis memuru bulunduğunu, bankaya sahte para operasyonu yapacaklarını, kendisinin de operasyonun bir parçası olduğunu söyledi.

  Öğretmeni arayan şahıslar, telefonu hiç kapatmayıp sürekli telsiz sesi dinleterek, polis olduklarını kanıtlamak için öğretmenin anne ve baba adı, kimlik numarasını, üzerindeki kıyafetleri söyledi. Bunun üzerine ikna olan öğretmen, kendisini komiser olarak tanıtan kişi, "Şimdi hemen bankaya git ve bütün paranı çek. Yoksa senin kimlik bilgilerin kullanılarak bankadaki paran sahte paraya çevrilecek" deyince, parasını kurtarmak için bankanın Ziyapaşa şubesine gitti. Ancak burada parayı alamayınca, telefonu hiç kapatmayan zanlılar ise öğretmeni, bankanın Atatürk Caddesi’ndeki şubesine yönlendirdi. Dolandırıcılar, "Bankada bizim adamlarımız var, dışarıda sivil polisler var, görürsen korkma" diye öğretmeni kararından vazgeçmemesi için de ikna etmeye çalıştı.

  Bu arada öğretmen, parasını çekip sahte olmaktan kurtardığını sandı ancak, zanlılar telefonda, "Çektiğiniz para sahte, operasyon kapsamında bu parayı bize vermeniz gerekiyor. Atatürk Caddesi’nde bir kafe var, oradaki çuvalların üzerine koyun" dedi. Ancak Karaçay, parayı vermek istemedi. Bunun üzerine öğretmene bağırıp korkutan zanlı, parayı boş bir araziye bırakmasını sağladı. Daha sonra zanlılar bir kişiyi göndererek parayı oradan aldırıp, kayıplara karıştı. Öğretmen ise, parayı koyduktan sonra telefon irtibatı kesildiği için hemen 155’i arayınca, dolandırıldığını anladı.

  Yazlık almak için para biriktirdiği, dün yazlık için karar verip anlaştığını gözyaşları içinde anlatan Elif Karaçay, "Parayı dekonta sarılı bir şekilde yere bırakmıştım. Arkama bakamadım bile. 27 bin liraydı. Ben bunu yapacak birisi değildim ama bir an basiretim bağlandı. Veznedeki görevli adamı, herkesi gözaltına alacaklardı. Birlikte karakola gidecektik. Benim bankadaki param sahteymiş. Kabus gibi bir şeydi" diye konuştu.