Ali Acar için umutlar tükeniyor

Ege Denizi’ndeki Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay sahili açıklarında deniz bisikletinden düşerek kaybolan Ali Acar’ı arama çalışmalarında 2. günün sonunda da netice alınamadı. Deniz bisikletinden düşerek kaybolan Ali Acar’ı arama çalışmaları bugün de sonuçsuz kaldı.

İlk günden beri çalışmalarını sürdüren Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekibi ve dalgıçları, Balıkesir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün Su Altı Arama Kurtarma Birimi ve dalgıçları, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğinden 4 dalgıç ve gönüllü sivil dalgıçlar da destek vermeye başladı. Dalga olmayan denizde 2 gündür akıntı olduğu ve görüş azlığı olduğunu söyleyen dalgıçlar aralıklarla aramalarını sürdürürken, bazı balıkçı tekneleri de olayın yaşandığı noktaya ağ atılarak dip taramaları yaptı.

Bu arada Ali Acar’ın akrabaları ve yakınlarının 2 gündür Akçay sahilindeki gergin bekleyişi de tatilcilerin yüreklerini burkuyor. Arama ekiplerinin kıyıya yanaştığını gören Acar’ın yakınları, her defasında bir haber alabilmek umuduyla teknenin yanına gidiyor. Öte yandan Acar’ın denize düştüğü bölgede hala can yeleği önlemi alınmadan deniz bisikleti kiralayıp eğlenen gençler tepkilere neden oluyor. Görüntü alınmasını istemeyen Acar’ın bazı yakınları, deniz bisikletlerinin ve kanoların hiçbir güvenlik önlemi alınmadan kiralanmasına tepki göstererek,

“Biz Ali’mizi deniz bisikletiyle kaybettik. Can yeleği giydirilmiş olsaydı ya da bisiklette can simidi gibi hayati önem taşıyan teçhizatlar bulunsaydı Acar denizden kurtulurdu. Bugün hala deniz bisikletleri aynı biçimde kiralanmaya devam ediyor. Hiç mi önlem alınamıyor bunlar için?” ifadelerini kullandı. Olayın yaşandığı gün, Ali Acar (17), Aydın Çakıcı ve Serkan Boduroğlu isimli 3 arkadaş, yaşadıkları Havran ilçesinin Hallaçlar köyünden motosikletle Akçay’a giderek deniz bisikleti kiralamış ve yaklaşık 1 kilometre açıldıktan sonra Ali Acar denize düşerek kaybolmuştu. Hemen suya gömüldüğü söylenen Ali Acar’ın yüzme bilmediği de iddia edildi. Olayın hemen ardından kıyıya gelen Aydın Çakıcı ve Serkan Boduroğlu, durumu yetkililere bildirmişti. Çalışmaları yakından takip ederek sık sık Akçay’a gidip Acar’ın ailesine destek olan Edremit Kaymakamı Osman Tunç ise, tüm ekiplerin arama çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini söyleyerek Acar’ın bir an önce bulunmasını beklediklerini bildirdi.