Voleybol sahalarından podyumlara

Miss Model Of Turkey 2013’te 4. seçilen manken Ebru Sertbay, Türkiye’yi yurt dışında temsil etme hakkını kazandı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde öğrenimini sürdüren ve aynı üniversitede forma giydikten sonra voleybol takımının antrenörlüğünü yürüten Ebru Sertbay, başarısını podyumlarda da kanıtladı.

Güzelliği ve fiziği ile tüm dikkatleri üzerine çeken genç manken, spor sahalarından modelliğe adım atışında ailesinden büyük destek gördüğünü ve Kuşadası’nda yapılan Miss Model Of Turkey Yarışması’na katılmaya karar verdiğini belirtti. Ebru Sertbay, "Miss Model Of Turkey Yarışması, güzelliğin bir önem taşımadığını tamamen modellik yarışması olduğunu öğrendiğim andı” diyerek önce ayrılmayı düşündüğünü ifade etti. “Kamp arkadaşlarım podyumda benden çok iyilerdi, benim ise o ana kadar hiç podyum deneyimim olmamıştı” şeklinde konuştu.

Sertbay, yarışmacıların koreografisini düzenleyen Joker Ajans’ın sahibi Burak Özdemir ve muhteşem insan olarak nitelediği Tuğba Özay’ın büyük desteğini almasıyla motivasyonunun yükseldiğini belirterek, “Ben bu işi başarabilirim” düşüncesiyle yola çıktığını ve Türkiye’nin tescilli modelleri arasına ismini yazdırmayı başardığını söyledi. Kendisine gösterilen yoğun ilgiyi sıcak kanlı oluşuna bağlayan genç manken, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Bu özelliğim sayesinde insanlarla çok çabuk kaynaşıyorum. İletişim kurmakta zorlanmıyorum. Kendimi bu anlamda sempatik buluyor bu sıcaklığı podyuma da taşıyorum. Günümüzde modelliğe ön yargılı bir bakış açısı var. Eğitimli ve bu mesleğe saygılı arkadaşlarla bu önyargıları değiştirebiliriz. Mankenlik kariyerimde merdivenleri yavaş yavaş çıkıyorum, tehlikelerin farkındayım. Her şeye göğüs gerecek güçlü bir yapım var. Yılmadan, usanmadan işimi hakkıyla yapmak istiyorum, çünkü kalıcı bir yer edinmeyi hedefledim. Kararlarımda aceleci davranmadan, ailemle fikir alışverişinde bulunarak hareket ediyorum.” Kariyeri boyunca önemli işlere imza attığını ve başarı grafiğini her geçen gün yukarı seviyelere çıkarmak istediğini kaydeden güzel manken Sertbay, “Mankenlikte zirve yapmayı istiyorum zira bunu hak ettiğimi düşünüyorum. Birçok cast ve tanıtım ajansı iş teklifinde bulunuyor, ajanslar peşimde. Gelen teklifleri basın işlerimi yürüten Ayten Gümüş ve ekibimle birlikte değerlendiriyoruz. Olumlu bulduğumuz projelerde yer alacağız. Açıkçası bu konuda seçici davrandığımızı söyleyebilirim çünkü benim adım sadece kaliteli işlerde yer almalı diye düşünüyorum. Çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde de yar almayı istiyorum” dedi.

Miss Model Of Turkey Yarışması’nda 4.’lük başarısı elde eden Ebru Sertbay, “Mankenliği hakkı ile yapmaya çalışan bir insan olarak sektörün önde gelen isimlerine sıkı durun ben geliyorum” sözleriyle podyumlardaki iddiasını ortaya koydu.