Durmak isteyenler dursun, biz yürüyoruz

  CHP zihniyeti yerinde sayabilir, durabilir. Bizim ondan yana da bir rahatsızlığımız yok. Zaten yürüyen biziz. Onlar dursun" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar’ı kabul etti. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda gerçekleşen kabulün ardından Bekir Bozdağ gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak "duran adam" eylemlerini hatırlatması üzerine Bozdağ değerlendirmelerde bulundu. "Gezi Parkı ile alakalı başlayan sürecin biz baştan beri planlı bir süreç olduğunu düşünüyoruz" diyen Bekir Bozdağ, Türkiye’de başlayan eylemlerin eşzamanlı olarak dünyanın birçok kentinde de gerçekleştirilmesine dikkat çekti. Sermaye çevrelerinin ve sanatçıların da organize bir şekilde devreye girdiklerine gönderme yapan Bozdağ, "Hepsini değerlendirdiğinizde bunun kendiliğinden bir iş olmadığı, bunun bir yönetici aklının olduğu, planlı, organize bir iş olduğu çok açıktır" diye konuştu.

Bu olayların arkasında Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsız olan uluslararası çevreler ile bir takım ulusal çevrelerin işbirliği olduğunu kaydeden Bozdağ, "Çünkü bu yapılar sürekli kendilerini imtiyazlı görmüşlerdir. AK Parti iktidarları döneminde imtiyazların ortadan kalkmasından, faiz lobisinin cebine giden paraların Türkiye’nin bütçesine gitmesinden fevkalade rahatsızlık duyan çevreler var. Güçlü Türkiye’den rahatsızlık duyan çevreler var. Biz bunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

Bekir Bozdağ konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu olaylar spontone olaylar değil, ben ’duran adam’ eyleminin de öyle kendiliğinden başlamış bir eylem olduğu kanısında değilim. Duran adamda bu planın bir başka boyutta devamını öngören aklın bir başka ürünüdür. Tabi durmak isteyenler durabilir ama biz yürümeye devam edeceğiz. Bizim sloganımız biliyorsunuz ’Durmak yok, yola devam’dır. Biz Türkiye kervanını daha sağlıklı yürütmek, Türkiye’nin hedeflerini daha güçlü bir şekilde gerçekleştirmek için yürüyeceğiz, hatta koşacağız, koşmamız yetmiyorsa tempomuzu daha da fazla artıracağız. Onun için durmak isteyenler kendileri bilir ama biz yürümeye devam edeceğiz. Her şeye rağmen yürüyeceğiz. Bunu herkes bilsin. Türkiye’nin önünü kesmek isteyen, Türkiye’nin istikrarını bozmak isteyen, sermayenin, medyanın ve bazı çevrelerin imtiyazlı konumlarına yeniden dönmesini isteyen, eşitlikten rahatsız olan herkese rağmen Türkiye istikrarlı bir şekilde durmadan yoluna yürümeye devam edecektir. Çünkü AK Parti ve bizim hükümetimiz bu ülkede sessiz yığınların, susan insanların sesi olmuştur. Bundan sonra da susan insanların sesi ve onların verdiği istikamette yürümeye devam edecektir."

"CHP ZATEN HEP DURUYOR"

Bekir Bozdağ, ’duran adam’ eylemlerine destek veren CHP’yi de eleştirdi. CHP’nin zaten yıllardan beri hep durduğunu söyleyen Bozdağ, şöyle konuştu:

"CHP zihniyeti zaten hep duruyor. Baktığınızda ta başlangıçta nerede duruyorsa, şimdi orada duruyor. 30’da neredeyse orada, 40’ta neredeyse orada, 68’de neredeyse orada, 78’de neredeyse orada. Bunlar hep duruyor. Donmuş bir yapı var. Ama biz hep yenilikten, değişimden, ilerlemeden yanayız. Her açıdan yürüyen, her açıdan koşan bir kadroyuz. O yüzden bize yetişemiyorlar. Şimdi durarak nasıl yetişecekler onu merak ediyorum. Onun için AK Parti’yi iktidardan indirmek istiyorlarsa durmayacaklar, bizim kadar çalışacaklar, bizim kadar halka yakın olacaklar, bizim kadar proje üretecekler, bizim gibi milli olacaklar. Uluslararası faiz lobileriyle işbirliği yerine, milletin gönül kapısını çalmanın yollarını bulacaklar, gönüle girmenin yollarını arayacaklar. Yoksa durarak bu yürüyüşü kimse durduramaz, biz yürümeye devam edeceğiz. CHP zihniyeti yerinde sayabilir, durabilir. Bizim ondan yana da bir rahatsızlığımız yok. Zaten yürüyen biziz. Onlar dursun."

Bekir Bozdağ, bugün bir gazetede yer alan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Bakanlar Kurulu’nda Başbakan Erdoğan ile tartıştığı, bu sebepten dolayı istifa etmek istediği yönündeki haberleri de değerlendirdi. Bozdağ, bu tür gerçek dışı haberlerin zaman zaman gazetelerde yer aldığını, bu iddianın da yine aynı durum olduğuna dikkat çekti.

 CHP zihniyeti yerinde sayabilir, durabilir. Bizim ondan yana da bir rahatsızlığımız yok. Zaten yürüyen biziz. Onlar dursun" diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar’ı kabul etti. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda gerçekleşen kabulün ardından Bekir Bozdağ gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak "duran adam" eylemlerini hatırlatması üzerine Bozdağ değerlendirmelerde bulundu. "Gezi Parkı ile alakalı başlayan sürecin biz baştan beri planlı bir süreç olduğunu düşünüyoruz" diyen Bekir Bozdağ, Türkiye’de başlayan eylemlerin eşzamanlı olarak dünyanın birçok kentinde de gerçekleştirilmesine dikkat çekti. Sermaye çevrelerinin ve sanatçıların da organize bir şekilde devreye girdiklerine gönderme yapan Bozdağ, "Hepsini değerlendirdiğinizde bunun kendiliğinden bir iş olmadığı, bunun bir yönetici aklının olduğu, planlı, organize bir iş olduğu çok açıktır" diye konuştu.

   Bu olayların arkasında Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsız olan uluslararası çevreler ile bir takım ulusal çevrelerin işbirliği olduğunu kaydeden Bozdağ, "Çünkü bu yapılar sürekli kendilerini imtiyazlı görmüşlerdir. AK Parti iktidarları döneminde imtiyazların ortadan kalkmasından, faiz lobisinin cebine giden paraların Türkiye’nin bütçesine gitmesinden fevkalade rahatsızlık duyan çevreler var. Güçlü Türkiye’den rahatsızlık duyan çevreler var. Biz bunu biliyoruz" şeklinde konuştu. Bekir Bozdağ konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu olaylar spontone olaylar değil, ben ’duran adam’ eyleminin de öyle kendiliğinden başlamış bir eylem olduğu kanısında değilim. Duran adamda bu planın bir başka boyutta devamını öngören aklın bir başka ürünüdür. Tabi durmak isteyenler durabilir ama biz yürümeye devam edeceğiz. Bizim sloganımız biliyorsunuz ’Durmak yok, yola devam’dır. Biz Türkiye kervanını daha sağlıklı yürütmek, Türkiye’nin hedeflerini daha güçlü bir şekilde gerçekleştirmek için yürüyeceğiz, hatta koşacağız, koşmamız yetmiyorsa tempomuzu daha da fazla artıracağız.

  Onun için durmak isteyenler kendileri bilir ama biz yürümeye devam edeceğiz. Her şeye rağmen yürüyeceğiz. Bunu herkes bilsin. Türkiye’nin önünü kesmek isteyen, Türkiye’nin istikrarını bozmak isteyen, sermayenin, medyanın ve bazı çevrelerin imtiyazlı konumlarına yeniden dönmesini isteyen, eşitlikten rahatsız olan herkese rağmen Türkiye istikrarlı bir şekilde durmadan yoluna yürümeye devam edecektir. Çünkü AK Parti ve bizim hükümetimiz bu ülkede sessiz yığınların, susan insanların sesi olmuştur. Bundan sonra da susan insanların sesi ve onların verdiği istikamette yürümeye devam edecektir."

"CHP ZATEN HEP DURUYOR"

  Bekir Bozdağ, ’duran adam’ eylemlerine destek veren CHP’yi de eleştirdi. CHP’nin zaten yıllardan beri hep durduğunu söyleyen Bozdağ, şöyle konuştu: "CHP zihniyeti zaten hep duruyor. Baktığınızda ta başlangıçta nerede duruyorsa, şimdi orada duruyor. 30’da neredeyse orada, 40’ta neredeyse orada, 68’de neredeyse orada, 78’de neredeyse orada. Bunlar hep duruyor. Donmuş bir yapı var. Ama biz hep yenilikten, değişimden, ilerlemeden yanayız. Her açıdan yürüyen, her açıdan koşan bir kadroyuz. O yüzden bize yetişemiyorlar. Şimdi durarak nasıl yetişecekler onu merak ediyorum. Onun için AK Parti’yi iktidardan indirmek istiyorlarsa durmayacaklar, bizim kadar çalışacaklar, bizim kadar halka yakın olacaklar, bizim kadar proje üretecekler, bizim gibi milli olacaklar. Uluslararası faiz lobileriyle işbirliği yerine, milletin gönül kapısını çalmanın yollarını bulacaklar, gönüle girmenin yollarını arayacaklar.

 Yoksa durarak bu yürüyüşü kimse durduramaz, biz yürümeye devam edeceğiz. CHP zihniyeti yerinde sayabilir, durabilir. Bizim ondan yana da bir rahatsızlığımız yok. Zaten yürüyen biziz. Onlar dursun." Bekir Bozdağ, bugün bir gazetede yer alan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Bakanlar Kurulu’nda Başbakan Erdoğan ile tartıştığı, bu sebepten dolayı istifa etmek istediği yönündeki haberleri de değerlendirdi. Bozdağ, bu tür gerçek dışı haberlerin zaman zaman gazetelerde yer aldığını, bu iddianın da yine aynı durum olduğuna dikkat çekti.