Başbakan gönül almalıdır

    Böyle bir eşikte gönüller alınmalı, Sayın Başbakan kutuplaştırma siyasetine son vermeli, gönül almalıdır” dedi. Hamzaçebi, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Gezi Parkı protestolarına değindi. Eylemleri başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkesin analiz etmesi ve dersler çıkarması gerektiğini belirten Hamzaçebi, “Demokrasimizin geleceği bakımından bu önemlidir.

  Herkesi sağduyulu olmaya ve sağduyulu bir değerlendirmeye davet ediyorum” dedi. Toplumun yeni bir eşikte olduğunu belirten Hamzaçebi, “Böyle bir eşikte gönüller alınmalı. Sayın Başbakan kutuplaştırma siyasetine son vermeli. Özellikle kutuplaşma politikalarını körükleyen mitinglere son vermeli, gönül almalıdır. Böyle bir durumda Türkiye sorunlarını aşar” diye konuştu. Hükümetin eylem yapanlarla ilgili bir sürek avı başlattığını savunan Hamzaçebi, “Eyleme katılan kamu görevlileri hakkında soruşturma açılmıştır, eyleme katılanlar hakkında fişleme uygulaması başlatılmıştır” dedi.

  Gençlerin yaratıcı eylemlere imza attığını belirten Hamzaçebi, yanında getirdiği Ipad’te yaptığı müziği engellenen müzisyenin piyanonun başına geçip çalmama eylemi yapan videosunu izletti. Kendisinin de Gezi Parkı eylemlerinden dolayı yapılanları bu eylemle protesto ettiğini söyleyen Hamzaçebi, “Ben bütün bunlara karşı hükümete düşünen adam olmayı tavsiye ediyorum. Başbakan’a duran adam karşısında düşünen adam olmayı tavsiye ediyorum" dedi.

  Dün yapılan AK Parti MKYK toplantısının ardından yapılan açıklama ile hükümetin ve Başbakan’ın aynı noktada olmasının kendilerini endişeye sevk ettiğini söyleyen Hamzaçebi, daha önce yapılan biber gazı ihalesi ile ilgili yeterli bilgi alamadığını, bununla ilgili bilgi edinme hakkını kullanarak Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvurduğunu belirtti. Hamzaçebi, İçişleri Bakanı’nın başvurusuna gerek kalmadan bu konuda bilgi vermesini istedi. Meclis’in tatile girmesini istemeyen Hamzaçebi, başta seçim barajının düşürülmesi, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması, tutuklu vekillerin tahliye edilmesinin önünü açacak düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti.